מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זאבת ופגיעה בעמוד השדרה??star05/10/2008
שלום אני חולת זאבת מזה 10 שנים לפני כמה ימים התעוררתי בלילה עם נימול בעמוד השדרה פריחה צורבת בכל הגוף והתכווצויות בלשון ובפנים רק בצד ימין וכן צפצוף באוזן הימנית של הגוף ומיום ליום יש יותר חולשה כללית והרגשה שהקיבה או המעיים אינן מתפקדות כאילו כליי הדם נעשו קטנים יותר הייתי רוצה לדעת אםמ הלופוס פוגע בעמוד השדרה ואם מה שאני מרגישה אכן יכול להיות סיבוך של הלופוס. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר STAR שלום
ד''ר ג'יזל גודארד05/10/2008זאבת לא פוגעת ישירות בעמוד השדרה אבל אם חולת זאבת למשל היתה מטופלת שנים בסטרואידים היא עלולה לפתח אוסטיאופורוזיס והנזקים מכך שכולל שבר בחוליה.
לעומת זאת יכולה להיות פגיעה בחוט השדרה. בחולי זאבת הלוקים גם בתסמונת נוגדי פוספוליפידים -הם יכולים לפתח דלקת רוחבית של חוט השדרה (TRANSVERSE MYELITIS) המתבטא בכאבי גב, חולשת גפיים, הפרעה בתחושה, הפרעה במתן שתן.החולשה היא בצד אחד של הגוף.
בנוסף חולי זאבת יכולים לפתח אירוע מוחי.
רצוי בדיקת נוירולוג וראומטולוג בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
star07/10/2008לד"ר גי'זל שלום תודה על תשובתך המהירה וכן יש לי עוד שאלה חוץ מלופוס האבחנות שלי הן MG וMCTD וסקלרודרמה כמו שאמרתי אני כבר 10 שנים חולה במחלות אלה וכן מקבלת סטרואידים במינון של 30 מ"ג ליום כבר 5 שנים + ציקלופוספמיד שהוחלף לאחרונה בסלספט ואז החלו השינויים האלה בעמוד השדרה יש לי אוסטיופרוזיס קשה שלא מטופלת וכן סכרת לא קיבלתי טיפול לסכרת ולאוסטיופרוזיס כי הייתה בעיה עם התרופות וה-MG עכשיו אני לוקחת תרופות ואני מרגישה שהן לא פועלות כמו המסטינון שזאת תרופה שלוקחים אותה אמורה להיות הקלה בחולשת שרירים אבל אין שום הקלה ויש הרגשה כאילו יש איזו בלוטה צמוד לקיבה שקשורה למערכת העיכול שהיא מתנפחת וכואבת וקשורה למשהו עם הסוכר כי מאז שכל הסיפור הזה החל עם עמוד השדרה הסוכר שלי הרקיע שחקים וזאת גם אם איני אוכלת כלל . זה יכול להיות קשור לכל העיה עצמה בעמוד השדרה? תודה ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי עוד משהו... סליחה
star07/10/2008ד"ר גי'זל שלום רציתי להוסיף ושכחתי שעשיתי בדיקה לויטמין B12 וחומצה פולית והויטמין B12 היה 150 והחומצה פולית הייתה 3.5 עשיתי 3 זריקות לשריר ולאחר מכן שוב בדיקת דם אבל המצב לא השתנה ונשאר אותו הדבר רמות נמוכות זה מצביע על משהו שקשור לעניין? תודה ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)