סימבלטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימבלטה
    אורייה
    05/10/2008

שלום ד"ר אבלין, כל הזמן הזה נמנעתי מלהשתמש בטיפול תרופתי. קראתי בפורום שסיבלתה עשויה לעזור. ואיננה גורמת לעליה במשקל. האם נכון הדבר לגבי כולנו והאם תתכן ירידה במשקל? הרופאה שלי הציעה את הירקה . מה לגביה:? האם גם היא מאפשרת חוסר תאבון? עלי להוריד 15 ק"ג שנוספו בעקבות המחלה. היום 70 ק"ג , גובה מטר חמישים ושלוש.מצער אותי מאוד. באופן כללי, לחולה שבאופן עקרוני סולד מתרופות, בעקבות פילוסופיה מושרשת עמוק האם מומלץ לנסות להשתמש? תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• לאורייה

ד''ר יעקב אבלין
    06/10/2008

אורייה שלום
    אני מבין שמדובר על פיברומיאלגיה (לא ציינת את האבחנה).
    ככלל, התרופות האלו מהוות נדבך אחד בטיפול - ולא הבלעדי. החשיבות של טיפול בלתי תרופתי אינה פחותה מחשיבות הטיפול התרופתי - והכוונה לפעילות גופנית, שיוניים בחשיבה ובהתנהגות
    (CBT) וכו. יחד עם זאת במקרים בהם הכאב חזק בהחלט הטיפול התרופתי עשוי לעזור ומדובר בתרופות אשר יעילותן מוכחת בצורה מדעית ומשכנעת. הן הליריקה והן הסימבלטה עלולות לגרום עלייה במשקל אם כי זה די אינדיבידואלי ולא קורה אצל כולם. תרופה נוספת הנקראת איקסל
    (IXEL) פועלת במנגנון דומה לסימבלטה וקצת פחות גורמת לעלייה במשקל. יחד עם זאת אני מודה שכאשר חולה ניגשת לטיפול התרופתי בגישה מאד שלילית הסיכוי שהטיפול יצליח קטן בהרבה. לכן אני מציע שתחשבי היטב על הדברים ואם את מחליטה ללכת על טיפול תרופתי - תנסי לתת לזה צ'אנס אמיתי ולהתגבר על הגישה השלילית לטיפול. אם זה לא מעשי מבחינתך - יתכן שעדיף להמתין עם הטיפול התרופתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו