שיפור כללי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיפור כללי
    אורייה
    06/10/2008

ד"ר אבלין שלום, אני חייבת לציין שהיום ישנו שיפור גדול במחלה לפחות מבחינת הסטרס סיימתי ללמוד והמתח מאחוריי. גם החרדות, הפניקה, והטראומה ביכלל{בעקבות תאונת דרכים קשה} חלפו להם. אפשר לומר שהיום למרות הפיברומילגיה הקשה{שרירים בצקיים} אני מרגישה מאושרת. ומצב הרוח מצויין. אולם אני ממשיכה לסבול מכאבים כלליים ומופשטים. מתקשה בהרמת הזרועות, מתקשה בלהתהפך בזמן שינה, מתקשה להתרומם ממצב ישיבה וכד'. טיפול הc.b.t. מעולה, ואני זכיתי לקבל אותו חינם בתקופת לימודיי במכללה. לצערי הרב, הטיפול במחלה כרוך בהוצאות גבוהות מאוד שבד"כ אינו מתאפשר בעולמם של השכירים. ובפרט בכיסם של השכירים המוגבלים. אצלנו במכבי נפתחה קבוצת פיברומילגייה לטיפול פזיוטרפי ממושך. ועל כך כל הכבוד.אולם זה עדיין לא מספיק. ובאמת רצוי לעשות כמה שיותר עלמנת לשקם חולים אלה. הרי ישנם מקרים שאנשים חוו אירועים קשים שהובילו לטראומות ומשברים אלה. כמו ניתוחים שהסתבכו, מלחמה,סיכסוכים קשים בעבודה וכו' שנזרקו למציאות שבה אין להם לא שכר ולא בטחונות, ובסהכ האחריות לפריצת המחלה לא היתה שלהם. אני רואה בחומרה רבה מצב שעובד עובר טראטומה במקום עבודה, ונפלט ממנה ללא שום כיסוי ביטוחי לפיצוי ולשיקום. מה לדעתך צריך לעשות בנדון? תודה וגמר חתימה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיפור כללי

הוספת תגובה

• לאורייה

ד''ר יעקב אבלין
    06/10/2008

אורייה שלום
    הנקודות שאת מעלה בהחלט נכונות ולגיטימיות. לדעתי כדי שהדברים האלה יבואו על פיתרונן דרושה פעילות מאורגנת של ציבור החולים במישורים שונים. עמותת אס"ף אכן פועלת בנושאים הללו אבל אין ספק שיש עוד מה לעשות. ראוי לציין שבארה"ב ציבור חולי הפיברומיאלגיה מאד מאורגן ועושה שימוש מושכל גם ביחצ"נים וכדומה כדי לקדם את מטרותיו, ואכן הם הביאו לכך שתקציבים משמעותיים (מאד) הועבר על ידי הממשלה לקידום הטיפול והמחקר של הפיברומיאלגיה. זה כולל גם פעילות של לוביסטיים שפועלים במסדרונות השלטון ולחצים על חברי קונגרס וכדומה. בארץ הפעילות הזו הרבה יותר צנועה. אני חושב שהמסגרת הנכונה לפעילות בתחומים האלו היא מסגרת של עמותת חולים, כמו עמותת אס"ף ואני הייתי מציע לנסות ללמוד מהנסיון האמריקאי של עמותות דומות (וגם של ארצות נוספות כמו אנגליה למשל). אגב, גוף נוסף שאפשר לנסות להשפיע דרכו הוא האיגוד הראומטולוגי הישראלי אשר מייצג בין היתר את האינטרסים של החולים במחלות מפרקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו