RA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• RA
    נתי
    06/10/2008

שלום, אני בן 33 עם RA. לפני שבוע התחלתי טיפול באנברל, שתי זריקות בשבוע. 25 מ"ג כל אחת. כבר בזריקה השניה התחלתי להרגיש צינון שהתבטא בנזלת קלה, אך לאחר כמה ימים מהזריקה השניה הנזלת התגברה. ואני מתהלך עם חבילת טישיו צמודה. אני מניח שיש קשר בין הצינון לאנברל. הרופא שלי בחופשה עד לעוד חודש ואני לא יודע אם להמשיך את הזריקות, היות והצינון מבחינתי כל עוד הוא מתבטא בנזלת בלבד הוא בהחלט נסבל, ובפרט שההקלה על כאבי הפרקים הורגשה אצלי כבר לאחר הזריקה הראשונה. האם כדאי להמשיך את הזריקות? ואם כן האם ניתן לקחת במקביל נוסידקס או דומה לו להקלת התסמינים של הצינון? האם הצינון יכול להחריף לרמה של סיכון משמעותי? אני מודה לך על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    RA

הוספת תגובה

• לנתי

ד''ר יעקב אבלין
    06/10/2008

נתי שלום
    אם מדובר בצינון בלבד, שלרוב נגרם על ידי וירוס, אין צורך להפסיקת את הטיפול. אם מתפתחים סימנים יותר רציניים של זיהום, כמו חום גבוה, שיעול עם כיח, צמרמורות וכו' - בהחלט כדאי להפסיקת ולבדוק מה קורה עם הזיהום. כמו כן אם אכן מדובר בוירוס יש לצפות שהסימפטומים יחלפו תוך כמה ימים. אם העסק נמשך מעבר לזה - כדאי להתייעץ עם רופא. אגב, אין מנוס ממעקב של רופא במקרה כמו שלך וגם אם הרופא הרגיל בחופש בוודאי קיים מחליף שאפשר לפנות איליו שעת הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו