כאבי פרקים בכל הגוף ואין דיאגנוזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי פרקים בכל הגוף ואין דיאגנוזה
    עדי
    06/10/2008

כמעט שנה עברה ועדיין לא הצלחתי להבין מה יש לי. הרופא הכללי טען שזה פיברומילגיה, הראומטולוגית טענה שזה לא פיברומליגיה, לא דלקת פרקים ולא שחיקת סחוסים אלא שאולי זה קשור לתת תריסיות. האנדוקרינולוג נתן לי אלטרוקסין וגם ויטמין D - חודשיים עברו מאז אבל הכאבים עדיין שם, בכל הגוף ומתחזקים מאוד לקראת לילה. קשה לי להושיט ידיים, להתרומם מישיבה לעמידה ולעשות פעולות פשוטות כמו להרים בקבוק. להתפשט או להתלבש זה בלתי אפשרי כמעט בגלל שאני לא יכולה לפשוט ידיים. ה CRP הוא 1.06 ועוד אציין שכאשר לקחתי קורטיזון - בעקבות פריחה קשה - הכאבים נעלמו למשך חודש וחצי, כמו נס ממש. הראומטולוגית אמרה שזו עדות לכך שלא מדובר בפיברומלגיה. קורטיזון אני לא רוצה לקחת באופן קבוע וכדורים נגד כאבים פשוט לא עוזרים. האם נגזר עלי לחיות את כל המשך חיי בכאבים ובלי לדעת מה יש לי? מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר יעקב אבלין
    06/10/2008

עדי שלום
    מצבך אכן נשמע מתסכל מאד. נכון שתגובה טובה מאד לסטרואידים, כמו שאת מתארת, אינה אופיינית לפיברומיאלגיה שאיננה מחלה דלקתית. אגב, לא ציינת את גילך, ויש מחלות דלקתיות כמו פולימיאלגיה ראומטיקה שיכולות להתבטא בצורה כזו אבל מחלה זו מופיעה בעיקר אצל אנשים מעל גיל 60. אם אכן מדובר במחלה דלקתית אזי לא בהכרח צריך להמשיך ולטפל בה בסטרואידים - בחלק גדול מהמקרים אפשר להחליף את הסטרואידים בתרופות נוגדות דלקת בעלות טווח השפעה ממושך (כמו מטוטרקסאט) - אם כי כמובן גם לתרופות אלו יש תופעות לוואי משלהן. אבל קודם כל צריך להגיע לאבחנה ואת זה ניתן לעשות ברוב המקרים על סמך השילוב של הסיפור, הבדיקה הגופנית (כדי לשלול או לאשר קיומה של דלקת מפרקים וכן להתרשם נוכחות של רגישות האופיינית לפיברומיאלגיה) ובדיקות המעבדה. כך למשל צריך להתייחס לא רק ל - CRP כמדד של דלקת אלא גם לשקיעת הדם שאמנם איננה ספציפית - אך אם היא תקינה בצורה עקבית זה בהחלט לא תומך במחלה דלקתית. אני חושב שאין מנוס מבדיקה חוזרת אצל ראומטולוג כדי לנסות להגיע לאבחנה בצורה זו, תוך התחשבות גם במהלך המחלה עד כה וגם בתגובה הקלינית לסטרואידים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מודה לך על תשובתך המפורטת

עדי
    06/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעקבות בדיקות, שאלה קטנה נוספת

עדי
    16/10/2008

בדיקות אחרונות הראו CRP 1.10 ושקיעת דם 52. בנוסף נמצא מחסור חמור בויטמין די (11.9). האם יתכן שכאבי הפרקים שלי קשורים להעדר ויטמין די? האם יש קשר בין ממדי הדלקת לבין העדר ויטמין די? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר יעקב אבלין
    17/10/2008

עדי שלום
    קודם כל שקיעת הדם (ובמידה מסויימת ה - CRP) גבוהים באופן יחסי, מה שעדיין מותיר את השאלה על כנה - פיברומיאלגיה או מחלה דלקתית. מחסור בויטמין D הוא דבר די שכיח (למרות השמש הרבה בארצנו) ולאחרונה אכן נקשר למחלות מפרקים שונות. בכל אופן ברור שכדאי לטפל בחוסר ויטמין D על ידי תוספות מתאימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו