כאבים בכפות הידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בכפות הידיים
    שמרית
    06/10/2008

שלום, עזבתי את עבודתי שכללה עבודה יומיומית על המחשב,עקב כאבים בכפות הידיים. בהתחלה אילו היו כאבים בפרקי האצבעות שהלכו והחמירו, בשלב מסויים מרחתי וולטרן כ 5 פעמים ביום במשך חודש וזה בסופו של דבר עזר מאוד,אם כי הרגשתי שנזק כלשהו כבר נגרם. הלכתי לרופא כדי לבדוק אם יש לי דלקת פרקים, אבל לא מצאו משהו פיזי, אבל גילו לי נוגדנים לגרעין תא,דבר שיכול להעיד על דלקת. אחרי עוד כמה בדיקות דם מצאו שיש לי נוגדנים לבלוטת התריס, מה שביטל את ההשערה של דלקת פרקים. הבעיה היא שעכשיו כשאני מאמצת את היד, אפילו קצת ההרגשה היא שכף היד מתעייפת מהר, כאילו שכל השרירים תפוסים, אבל זה בעיקר באצבעות ושם אין שרירים, גם פרקי האצבעות קצת כואבים במאמץ. רציתי לדעת אם יש איזו בדיקה שיכולה להסביר את המצב, כדי שאוכל לטפל בזה ? או אולי יש תרגילים שנועדו לחזק את כף היד ? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכפות הידיים

הוספת תגובה

• לשמרית

ד''ר יעקב אבלין
    07/10/2008

על פניו נשמע כאילו הבעיה היא מכנית או נובעת משימוש יתר בכפות הידיים - יתכן כתוצאה מתנוחה ארגונומית לא נכונה. אחד הדברים הנוספים שצריך לבדוק זה את האפשרות של תסמונת המנהרה הקרפלית - carpal tunnel syndrome - שמתפתחת כתוצאה מלחץ על העצבים החודרים לכפות הידיים באיזור שורש כף היד. לתסמונת זו סיבות רבות ובינהן גם תת פעילות של בלוטת התריס.
    ניתן לבדוק זאת על ידי ביצוע בדיקת EMG הבודקת הולכה חשמלית בעצבי הגפיים העליונות.
    אפשרות נוספת היא של שחיקת סחוסים (אוסטאוארטריטיס) - ואת זה מגלים בבדיקה גופנית וגם בעזרת צילום פשוט של כפות הידיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעת תודה

ניצה
    16/10/2008

דר אבלין הנכבד, רב תודות על תשובתך המפורטת. ניצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו