האם יש תרופה תחלפית לפרדינזון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש תרופה תחלפית לפרדינזון?
    אסי
    08/10/2008

אני קבלתי כמוטרפיה ועהקרנות ועברתי השתלת מוח עצם ואז התחלתי לקבל פרדינזון לתקופה ארוכה והתחלתי להרגיש כאבים חזקים ברגליים ואחרי זה במפרקים והייתי מקבל פרוגרף אחרי שהרופא הפסיק לי את הפרוגרף התחילה לי בעיה בכליות איבוד חלבון ואחרי זה החזירו לי את הפרדינזון וקבלתי אותו עוד פעם לתקופה ארוכה ואז התחזקו הכאבים ברגליים ובמפרקי הירכיים ועכשיו צריך להלחליף את שני הירכיים רציתי לברר אם יש תרופה תחלפית לפרידנזון ותודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאסי

ד''ר יעקב אבלין
    08/10/2008

אסי שלום
    הפרדניזון ניתן כתרופה אנטי דלקתית במחלות בהם מערכת החיסון פועלת נגד הגוף עצמו (מחלות אוטואימוניות) אבל גם כשצריך להחליש את מערכת היסון למשל כדי למנוע דחייה של שתל.
    במקרה שלך לא ברור לי אם הפרדניזון ניתן כרגע בגלל הכליות, כחלק מההשתלה או מסיבה אחרת. בכל אופן בדרך כלל במיקרים בהם יש צורך בטיפול ממושך לדיכוי מערכת החיסון בד"כ אפשר להחליף את הפרדניזון בתרופות אחרות. לדוגמא הפרוגרף היא תרופה נוגדת השתלות שבזכותה ניתן להקטין מאד את השמוש בפרדניזון אצל מושתלים. יש תרופות נוספות כמו סלספט שניתנות במצבים בהם מערכת החיסון תוקפת את הכליות ומצריכה טיפול בפרדניזון.
    לסיכום, ברוב המקרים אכן ניתו לצמצמם את הטיפול בפרדניזון (לא תמיד להפסקה מוחלטת) תוך שימוש בתרופות אחרות. במקרה שלך צריך לדבר על זה עם הרופא ולבדוק בדיוק לאיזה אינדיקציה אתה עדיין זקוק לפרדניזון. כמו כן כדאי לבדוק אם אין סיבות אחרות לכאב ברגליים כמו למשל פגיעה עצבית שנגרמת לפעמים על ידי טיפולי כימותרפיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר יעקב

אסי
    10/10/2008

אני עברתי השתלת מוח עצם לפני 6 שנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו