יש לי דלקת פרקים שגרונית ב9 מיפרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי דלקת פרקים שגרונית ב9 מיפרקים
    ASD
    11/10/2008

היתי מקבלת פלקוניל 2 ביום אטופן קיבלתי באופן קבוע אני לקחתי כל כאב החי קטן. מטאוטרקסאט 17 מיליגרם בשבוע הזריקה . א אני ביקשתי מהרופאה מזמן לפני כמה חודשים להוריד את המינון כי חשבתי שזה גורם לי לפיטריות ברגליים או וגינה .ברגליים כפות רגליים. אז ירדתי מי 25 מיליגרם ל20 ואחר כך ל17 בפעם בשבוע. ב פתאום היתחילו לכאוב לי הרגליים ואפילו הרגל מתחילה להיתקפל לי . האם זה בגלל שלו לקחתי אטופן קבוע .חשבתי שאני בסדר נעשה ניסיון במקום 2 ביום ניקח 1 ולאת לאת היתחלתי לזלזל . ובסוף מתברר לי שהמטאטטרקסאט לפי רופאת מישפחה לו זה שגורם לי לפיטריה . היתי בשוק . השאלה שלי מה יכול לעזור לי אני זאת לפני כמה חודשים ביקשתי להוריד את המינון אני עכשיו רוצה להעלות את המינון כי יש לי כאבים חזקים וחולשה מאוד מאוד. וממה פתאום הרגליים שלי היתחילו להיתעייף ורגל מתקפלת לי .עכשיו שאני לוקחת קבוע 2 אטופן 400 אז יותר טוב . דרך אגב אני מקבלת מרופאת משפחה ליריקה לכאבים כי יתכן שאולי יש לי פיברגליה דר' לנקביץ כתבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה ל - ASD

ד''ר יעקב אבלין
    12/10/2008

מתוך התיאור עולה רושם שיתכן ומדובר בשילוב של מספר בעיות כמו דלקת מפרקים שגרונתית יחד עם פיברומיאלגיה ואולי גם בעיות נוספות (למשל בעיות אורטופדיות בברכיים). לכן לדעתי את צריכה לעבור הערכה זהירה אצל הראומטולוג שמטפל בך כדי להחליט אם עיקר התלונות כרגע קשורות לפעילות של דלקת המפרקים (אולי בגלל הירידה במינון של המטוטרקסאט) או לסיבה אחרת. בדיקה גופנית של המפרקים ובדיקות מעבדה כמו CRP יעזרו להחליט בשאלה זו. בהתאם לכך ניתן יהיה להחליט אם צריך להגביר את הטיפול נוגד הדלקת, עלייה עלייה במינון המטוטרקסאט או מעבר לתרופה אחרת, או דווקא לנסות טיפול אחר - למשל טיפול חלופי לפיברומיאלגיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו