כאבים בע"ש צווארי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בע"ש צווארי
    מירב
    14/10/2008

שלום רב, אני בת 38 וסובלת בתכיפות יומית מכאבים בשכמות ועמוד שדרה צווארי. לאחרונה בזמן לחץ נשלחו זרמים לידיים ולרגליים, היה לי נימול וכבדות בידיים. בנוסף ראיתי כתמים שחורים. בדקתי יסודית את העיניים - אין בעיה. בדקתי אצל האורתופד וגם אין חשש לפריצה. קשה לי לא להילחץ ואיני יודעת מה לחשוב. הכאבים נמצאים שם כל הזמן ואני בפחד מהחמרה של המצב. אנא צרו איתי קשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בע"ש צווארי

הוספת תגובה

• תשובה למירב

ד''ר יעקב אבלין
    14/10/2008

מירב שלום,
    התלונות של נימול וכבדות בידיים מעלות חשד ללחץ על עצבים בדרכם מחוט השדרה לידיים. לחץ כזה יכול להווצר באיזור של שורשי העצבים בסמוך לעמוד השדרה אבל גם במרחק גדול מחוט השדרה לאורך מסלולו של העצב. הדוגמא הקלסית היא תסמונת המנהרה הקרפאלית בו קיים לחץ באיזור שורש כף היד (על העצב הדיאני החודר לכף היד).
    בדיקת EMG היא בדיקה של הולכה חשמלית בעצבים אשר יכולה להוכיח (בעקיפין) קיומו של לחץ מסוג כזה או אחר. לגבי עמוד השדרה - הקביעה שאין חשש לפריצה אינה תמיד חד משמעית ותלוייה בסוג ההדמייה שבוצעה. ההדמייה הטובה ביותר לנושא זה היא MRI של עמוד השדרה הצווארי.
    אם אכן נשללה בעייה עצבית על ידי בדיקת EMG (ואולי גם על ידי הדמייה נוספת של עמוד השדרה) כדאי להתייעץ גם עם נוירולוג ולראות אם הוא יכול לקשור בין הסימפטומים בידיים לבין הכתמים השחורים שאת מתארת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו