מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת פרקים פסוריאטיתגילי14/10/2008
לפני כחודשיים אובחנתי כחולה בדלקת פרקים פסוריאטית למרות שכל הבדיקות שעשיתי יצאו תקינות (בדיקות דם, מיפוי עצמות, צילום רנטגן בכף היד , וCT של אגן הירכים) האבחנה של המחלה בוצעה על סמך כאבים בכאגודל וכף יד שמאל וכן כאבים במפשעה של רגל ימין ולאור כך שאני סובלת מפסוריאיס בציפורנים. כיום אני לוקחת כדורי אטופן מזה כחודש ומבקשת לקבל המלצה נוספת לגבי טיב המחלה ומה צפוי לי בעתיד. אודה לכם אם תשלחו לי את התשובה גם למייל שלי שמצויין בהודעה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגילי
ד''ר יעקב אבלין14/10/2008גילי שלום,
דלקת מפרקים ספחתית (פסוריאטית) היא מחלת מפרקים אשר מתפתחת אצל חלק מהחולים במחלת העור. חומרתה של מחלת המפרקים שונה מאד מאדם לאדם וגם ההסתמנות הקלינית שלה שונה, כלומר האופן בו המחלה מתנהגת. כך למשל בחלק מהמקרים המחלה פוגעת בצורה סימטרית במפר'קים רבים בצורה שדומה לדלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis). במקרים אחרים המחלה מאד לא סימטרית עם פגיעה במפרקים אופייניים כמו המפרקים המרוחקים של אצבעות הידיים. תתיכן גם מעורבות של חוליות עמוד השדרה ושל מפרקי האגן.
לאור הרב - גוניות של המחלה יש צורך במעקב ראומטולוגי קרוב כדי להחליט כמה להיות "אגרסיביים" מבחינת הטיפול. במקרים קלים שבהם יש רק כאב לסירוגין במפרקים בודדים יתכן שניתן להמשיך בטיפול כמו שאת מקבלת. לעומת זאת, בחלק ניכר מהמקרים, כאשר יש מעורבות יותר המשכית עם נפיחות של מפרקים ומדדי דלקת מוגברים בבדיקות המעבדה, יש מקום להתחיל בטיפול אנטי דלקתי לטווח ארוך. טיפול כזה ניתן במטרה להפחית את הנזק המצטבר למפרקים ולמנוע היווצרות עיוותים של מפרקים, שהם בלתי הפיכים. אתופן היא תרופה בעלת טווח פעילות קצר שאינה מסוגלת להשיג מניעה של נזק לטווח ארוך. לצורך זה משתמשים בתרופות כמו מטוטרקסאט או סלזופירין ובשנים האחרונות במידה הולכת וגוברת גם בתרופות ביולוגיות חדישות המעכבות את חלבון ה - TNF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)