מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברומאלגיהסמדר15/10/2008
שלום לרלפני כשנה לאחר שהחלקתי על מדרגות הוגברו ברמה גבוהה הבעיות בידיים ולאחר כחודש לא יכולתי לעמוד על הרגליים. היות ובמקרה זה קרה במהלך פגישת עבודה בהדסה העבירו אותי למיון ואז התברר שזה מהפיברומאלגיה. מאז אבדתי את היציבות , אני ימים שלמים כמעט ולא יכולה לעשות דבר בארבעת הגפיים ועד כדי שימוש בכסא גלגלים. לעיתים מאבדת שליטה על הפתחים ואף טשטוש בראייה. אני מטוםלת כיום אצל דר' קורלנד עם תרופת הגזיאופין ולאחרונה עם שילוב הליריקה וכן בטיפול של דיקור סיני, טריגר פוניינט לשרירים, תמיכה פסיכולודית והמון שעות בתוך מים זורמים להרגעת הכאב במקום שימוש בפרקוסט 5. השיפור מול הסבל בשנה האחרונה מאד איטי והסבל של כאב, חולשה נוראית ואי יציבות הם מעבר למה שאני יכולה כבר לשאת. ברצוני לציין שבצמהלך השנה נפגעתי פיזית פעמיים. פעם אחת בתאונה של פגיעת רכב מאחור ופעם שניה מנפילה נוספת. ברקע הרפואי עברתי לא מעט טיפולי פוריות ועם השלכה של ואוברסטימולשיין. 1. האם יש קשר בין טיפולי פוריות ופיברומאלגיה 2. האם יש קשר בין שבירת הידיים והמכות הפיזיות בשנה האחרונה האם יש משהו נוסף שיכולים להציע לי לכדי לחזור לאיכות חיים נורמטיבית בברכה, סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסמדר
ד''ר יעקב אבלין16/10/2008סמדר היקרה
אכן, הסיפור שאת מספרת אופייני מאד לפיברומיאלגיה. מספר הערות לגבי הגורמים והטיפול:
אין מידע לגבי קשר ברור בין טיפולי פוריות לפיברומיאלגיה אם כי קל לשער שהסערה ההורמונאלית יחד עם המתח הנפשי הרב שכרוך בטיפולים אלו עלולים להחמיר את המצב. אבל מבחינה מדעית, צריך לבדוק ולהוכיח זאת.
יש הרבה עדויות לקשר בין חבלות גופניות, בעיקר חבלות לעמוד השדרה, לבין התפתחות של פיברומיאלגיה. חלק ניכר מהחולים מספרים על חבלה קודמת מסוג זה שהקדימה את הופעת הסימפטומים או החמירה אותם ויש גם מספר מחקרים המראים קשר זה. יחד עם זאת יש לציין שקיימת גם אסכולה החולקת על קיומו של קשר זה ובוצעו מחקרים ששללו את הקשר. מנסיוני האישי וכן מסך הדעות של אנשים העוסקים בתחום אני בהחלט מאמין בקיומו של הקשר.
מבחינת הטיפול, אני חייב לציין שהטיפול בגואיפנזין הוא טיפול שאינו מבוסס ואינו מומלץ.
גם היעילות של הזרקות לשרירים איננה מבוססת.
זאת בניגוד לליריקה שהיא תרופה אשר בהחלט הוכחה כיעילה בפיברומיאלגיה ואף קיבלה את אישור מנהל התרופות האמריקאי לאינדיקציה הזו. יש אפשרות לעלות בהדרגה במינון של הליריקה עד 300 מ"ג ליממה (יש אפילו כאלו שעולים עד 450 מ"ג או יותר), הכל כמובן כפוף לתופעות הלוואי.
אם תרופה זו אינה עוזרת בהחלט כדאי לשקול את החלפתה (ולפעמים שילוב) עם תרופה אחרת בעלת יעילות מוכחת כמו סימבלטה או איקסל.
הנושא של פעילות גופנית הוא בעל חשביות גדולה בטיפול בפיברומיאלגיה, ומדובר בפעילות אירובית הדרגתית וסדירה כמו הליכה או שחייה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאופיניזין וישראל
סובלת מפיברו16/03/2010הגישה של המגזר הרפואי בישראל מעוררת בי חימה כל פעם מחדש!!
לד"ר סנט אמנד יש קליניקה בלוס אנג'לס עם 93 אחוזי הצלחה!
על אף גילי הצעיר סבלתי מפיברו שנים רבות ואף נאלצתי להפסיק לימודים ולהעביר בסביבות שלוש שנים במיטה.
ניסיתי ליריקה, סימבלטה ושאר תרופות אשר ממליצים עליהן ועך אף שהן סייעו השיפור היה מינמלי ביותר.
מאד שהתחלתי את טיפול בגואפיניזין מצבי השתפר וממשיך להשתפר כל יום.
עצם העובדה שהטיפול לא מוכר לא הופך אותו ללא מומלץ ומלבדי אני מכירה מעל 100 אנשים (רובן נשים מן הסתם) שהטיפול שינה את חייהן!
אומנם הטיפול אינו פשוט ודורש הסברים ונכונות להתמודד עם החמרה בתחילתו אבל הוא ללא כל ספק משתלם.
ישנם מחקרים ישנים על גואי והשפעתו על השרירים והוא ידוע כ
muscle relaxent
עתיק בעולם הרפואה.
לא חייבים לשלול כל טיפול שאינו מוכר לכם בדיוק כפי שעקב שרופאים רבים החליטו שהמחלה לא קיימת בכלל לקח לי מעל לשש שנים לקבל אבחנה ועוד זמן לא מועט למצוא פתרון כי רוב ה"מומחים" פשוט גרמו לי להתמכר למשככי כאבים ושלחו אותי לטיפול פסיכולוגי.
העובדות מדברות בעד עצמן ולאט לאט אני חוזרת לתפקד וזאת בלי שום טיפול פסיכולוגי (שאינני שוללת כמובן לא בכללי ובטח שלא עקב פיברו שמשתלט לחלוטין על כל אספקט בחיי החולה והסובבים אותו/ה ובכל זאת אני אישית לא מצאתי לנכון לנסות אותו..)
בהצלחה לכל הסובלים/ות
בתקווה שבעתיד ימצאו טיפול פשוט יותר אך עם ידיעה שגם הטיפולים המוצאים כיום יכולים לסייע להגיע למצב בו תפקוד אפשרי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין17/03/2010לסובלת מפיברו,
קודם כל אני שמח שאת מרגישה טוב יותר עם הטיפול שאת מקבלת. צריך לזכור שהתגובה של כל חולה לטיפול היא אינדיבידואלית. יחד עם זאת, כרופא, כאשר אני נדרש להמליץ עם טיפול תרופתי, אין לי ברירה אלא להסתמך על המידע המדעי הקיים ועל תוצאות של מחקרים מבוקרים שבוצעו. מחקרים כאלו מראים את היעילות של תרופות מסויימות כמו ליריקה וסימבלטה בתסמונת הפיברומיאלגיה. לצערי אין הוכחות משכנעות ליעילות הטיפול בגואיפנזין במצב זה ולכן הטיפול אינו מומלץ. לא צריך לכעוס על גישה זו, כיוון שהשימוש בתרופות שאינן מוכחות עלול להיות מסוכן ולכל הפחות מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)