מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש בדיקה שניתן לעשות כדי לדעתאפרת17/10/2008
אם אכן יש צורך בפרדניזון 25מ"ג ואיזה בדיקה. אני כתבתי את שאלתי בטעות רק לרופאה ביום אתמול ולצערי לא נענתי ע"י הרופא שנתן תשובות לשואלים. אנא זה דחוף, אולי אנו לוקחים ללא צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר' יעקב אבלין אנא מחכה לתשובה
אפרת17/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאפרת
ד''ר יעקב אבלין17/10/2008אפרת שלום
על פי מה שאת מתארת נראה שמדובר בדלקת מפרקים תגובתית לזיהום, יתכן זיהום על ידי סטרפטוקוקוס בגרון. המצב הזה נקרא Post streptoccocal reactive arthritis. בהקשר הזה חשוב לזכור שקיימת מחלת מפרקים נוספת אשר יכולה להתפתח בעקבות זיהום על ידי סטרפטוקוק - מחלה "קלאסית" הנקראת Rheumatic fever. מחלה זו מאופיינת בחום, פריחות, דלקת מפרקים, פגיעות במסתמי הלב ופגיעות נוירולוגיות. אבל מחלה זו אינה מופיעה מיד לאחר דלקת הגרון אלא בדרך כלל כשבועיים אחר כך. (באופן כללי שכיחותה של מחלה זו ירדה מאד עם התרחבות השימוש באנטיביוטיקה ואולי גם מסיבות נוספות). ההבחנה בין שני המצבים הללו בדרך כלל די ברורה אך יש מקרים שעלולים להיות גבוליים. לגבי דלקת המפרקים התגובתית (מה שכאמור יותר מתאים למה שאת מתארת), המחלה אינה פוגעת בלב או בעצבים ועשוייה לחלוף לחלוטין עם ההתרחקות מהזיהום אך לפעמים עלולה גם להפוך למחלה כרונית יותר. הטיפול שהוצע לבתך אינו נשמע לי חריג באורכו, אם כי אין לזה נוסחה אחת וכל רופא עשוי "להאריך או לקצר" במקרה כזה. מבחינת בדיקות, אם זה לא בוצע, כדאי לבצע משטח גרון ולוודא שכרגע אין סימני זיהום בסטרפטוקוקוס (ואם יש - לחזור ולקחת אנטיביוטיקה עד לחיסולו). כדאי גם לבצע בדיקת דם סרולוגית כדי לוודא אם אכן היה זיהום בסטרפטוקוקוס לאחרונה - בדיקת ASLO.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודות על התשובה המורחבת אבל.
אפרת18/10/2008עשו בדיקת ASLO ויצא 236 ה-RF שלילי. COMPLEMENT תקין. ESR-70, CRP-6.68 צ' מרפק תקין בנוסף לכך עשו בדיקות שעדיין אין תשובות לגביהן ANA ו-ANCA אני לא יודעת על מה זה מצביע אולם החששות שלי שהטיפול עם הסטרואידים יהיה קשה לגמילה והאם הוא מרפא בכלל. בנוסף מה ההשלכות במינונים כאלו? איך ניתן למנוע בעיות, האמת אני מאוד מוטרדת ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפרת
ד''ר יעקב אבלין19/10/2008אפרת שלום,
הבדיקות הללו רק מעידות על קיומה של דלקת כלשהיא אבל אינן ספציפיות. הסטרואידים הם תרופה אנטי דלקתית יעילה ומהירה אבל כידוע - עם תופעות לוואי רבות אשר תלויות במינון ובמשך. אם הטפול יסתיים תוך מספר שבועות לרוב אין לצפות לתופעות לוואי מיוחדות. ניתן לצמצם לפחות תופעת לוואי אחת - איבוד סידן - על ידי לקיחת תוספת של סידן + ויטמין D.
לטווח היותר רחוק - המשך הטיפול תלוי במהלך של הדלקת . אם זו תלך ותעלם תוך מספר שבועות עד חודשים בודדים, בהחלט יש לקוות שניתן יהיה להפסיק את הסטרואידים. אולם, אם דלקת המפרקים תשוב ותתלקח לאחר הירידה במינון, קיימת אפשרות שיהיה צורך בהתחלת תרופות אנטי דלקתיות אחרות (לדוגמא - סלזופירין) אשר יקלו על הפסקת הטיפול בסטרואידים. כאמור, הרבה יקבע על פי מהלך המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה ושנה טובה
אפרת19/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברשותך שאלה נוספת
אפרת19/10/2008הבדיקות נעשו בשבוע שעבר ז"א ביום שני, האם יש אפשרות לעשות בדיקות היום והם בעצם יתנו מענה לכך שאין דלקת ואם אין דלקת-יהיה ניתן להפסיק את הסטרואידים, כמובן בהשגחת רופא. המינון שהיא מקבלת הוא 25 מ"ג היום כשהתחילה ב30 מ"ג וכל שלושה ימים מורידים לה 25 מ"ג,כשהיא סובלת מגלי חום קשים ומתאבון מוגבר. יש לציין שביום המחרת שהיא קיבלה את התרופה הכאבים במרפק נעלמו ויומיים אחרי גם האדמומיות. הרופאה שראתה את הבדיקות אמרה שהם גבוליות דבר שלא ברור לי. אם הם גבוליות מדוע לתת תרופה כה אלימה, אולי אנטיביוטיקה, מה גם שלא היה לה חום ובלי הסטרואידים נעלמו לה הכאבים בברכים שהיו לה. היום אנחנו 15 יום אחרי האנגינה, האם גם אחרי תקופה זו יתכן הסיבוך שאותו ציינת? האם כדאי לי לפנות לרופא ראומטולוג על מנת לקבל חוות דעת נוספת שאולי לא חייבים את התרופה הזו? שוב תודה ואם אתה לא רוצה לענות לי, כי אני שואלת הרבה רק תכתוב לי ואני יבין זאת. האמא המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרופה היא פרדניזון- סליחה
אפרת19/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפרת
ד''ר יעקב אבלין19/10/2008אפרת שלום!
חזרה על הבדיקות כרגע לא תשנה הרבה. סביר להניח שמדדי הדלקת יהיו נמוכים יותר אבל זאת תחת הטיפול בסטרואידים אשר בכל מקרה מורידים את רמתם של בדיקות אלו. לדעתי כדאי באמת להתייעץ עם ראומטולוג ולבצע את ה"גמילה" מסטרואידים תחת מעקב ובהדרגה. לגבי הסיבוכים, כפי שציינתי רובם שייכים לדלקת המפרקים מהסוג אשר מופיע רק מספר שבועות לאחר דלקת הגרון, וזה לא המצב במקרה של בתך, כך שרוב הסיכויים שלא תתקלו בסיבוכים כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)