פיברומילגייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומילגייה
    אורייה
    18/10/2008

שלום שוב דר' אבלין. בבדיקה שערכתי אצל רופא משפחה, {עברתי לאחר אחרי 5 שנים }הוא ביקש ממני לחזור ולהבדק אצל הפסיכאטר. אני סובלת מפיברומילגייה עם החמרה קשה לאחר 2 תאונות דרכים. שאלותיי הן: 1. האם יש קשר בין פיברומילגייה לתאונות מרובות ומסוכנות? לצערי אני מרבה בתקלותבזמן נהיגה לרוב באשמתי. וזאת למרות שאני מאוד אוהבת לנהוג. 2. לאחרונה, אני מרגישה כאבים מרובים לכל אורך עמוד השדרה והגב. אילו בדיקות מומלצות לבירור הכאב? האורטופד שלי שאני סומכת עליו מאוד סרב לשלוח אותי לצילום לאחר התאונה השניה.בצילום חזה לא נמצא דבר. 3. כיצד הבדיקה הפסיכיאטרית אמורה לשקף את חומרת הפיברומילגיה? ומה הקשר בינהם? 4. כיצד זה מופיעה צליעה. האם תתכן הדרדרתנוספת והאם יש סכנה עתידית בריתוק למיטה? 5.תודה על הפורום הזה. בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומילגייה

הוספת תגובה

• לאורייה

ד''ר יעקב אבלין
    18/10/2008

אורייה שלום
    ראשית, רבות כבר נכתב (כולל בפורום הזה) על הקשר בין חבלות ותאונות לבין פיברומיאלגיה. חוקרים ורופאים רבים מאמינים שפיברומיאלגיה עלולה להתפתח או להחמיר לאחר חבלות, בייחוד חבלות לעמוד השדרה הצווארי כמו בתאונות דרכים עם צליפת שוט. יחד עם זאת יש גם החולקים על קיומו של קשר זה. אם התכוונת לשאול אם הפיברומיאלגיה עלולה לגרום לתאונות דרכים, אין מידע לגבי זה למרות שבאופן כללי ברור שעייפות והפרעות בריכוז, שהם סימפטומים שכיחים של פיברומיאלגיה, אינם תורמים לבטיחות הנהיגה.
    כאבים לאורך עמוד השדרה יכולים להיות כמובן כתוצאה מהפיברומיאלגיה שאובחנה אצלך. אם הכאבים אופייניים למצב זה באמת אין צורך לבצע צילומים נוספים. רק אם הבדיקה הגופנית (על ידי אוטופד או ראומטולוג) מצביעה על חשד לבעייה מקומית (דיסק, דלקת וכו') כדאי לבצע בדיקות נוספות על פי הממצאים.
    לגבי הפסיכיאטר, חלק מחולי הפיברומיאלגיה (לא כולם) סובלים מבעיות כמו דכאון וחרדה. חולים אלו עשויים להרוויח מבדיקת פסיכיאטר ולקבל טיפול המכוון לאספקטים הללו. אם אין חשד לבעייה פסיכיאטרית מסוג זה, בהחלט אין הכרח בבדיקת פסיכיאטר לגבי הפיברומיאלגיה לכשעצמה.
    יחד עם זאת גם במקרים כאלו טיפול פסיכולוגי (לא פסיכיאטרי) עשוי להקל על ההתמודדות עם הפיברומיאלגיה.
    צליעה לכשעצמה אינה מוסברת על ידי הפיברומיאלגיה ודרושה שוב בדיקת אורטופד כדי להתרשם אם קיימת בעייה מקומית הגורמת לבעייה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה

מיה
    22/10/2008

שלום דוקטור, אין לי מילים עניניות יותר לומר, רק בפשטות, איני יכולה לחיות יותר עם הכאבים. מאז שאובחנתי ע"י פרופ' קפלינסקי ז"ל כחולת פיברו, לא פסקו הכאבים זה 20 שנה והמצב רק מחמיר. אני אוהבת את החיים, אוהבת לצחוק מלאת סקרנות ואוהבת לעשות, לטייל לנסוע וכל זה נמנע ממני עקב הכאבים הנוראיים. ההרגשה היא כמו מדוזות שנמצאות כל הזמן בגוף חותכות וצורבות. אני כבר הגעתי למינון של 8 כדורי פרוקסול פורטה ביום, מנסה עד כמה שאני יכולה בימים "טובים" יותר לרקוד, לשחות ולהתאמן, לעבוד, אפרופו עבודה, גם יכולת העבודה שלי נפגעה קשות ואני בקושי משתכרת ומקבלת קיצבת נכות. אני פונה אליך, מתחננת, מה עוד אפשר לעשות????? אגב בשנים האחרונות בבדיקות הדם מספר הלאוקוציטים שלי גבוה מדי. ברור לי דבר אחד, אני לא האשה שתחיה את שארית ימיה בשכיבה במיטה ועוד עם כאבים. האם תוכל לעזור לי? תודה לך וסליחה על ההשתפכות, יש לי פשוט כבר כמה ימים קשים מנשוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו