פיברומיאלגיה ומערכת חיסונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה ומערכת חיסונית
    יונתן
    18/10/2008

שלום רב ד"ר, בן 28 מאובחן כבר 6 שנים בפיברו'. מאז הפיברו' וגם מחלת הנשיקה שהייתה לי לפני 5 וחצי שנים, אני סובל רבות בחורף. הרבה התקררויות, הרבה שפעות, חולשות וכו'(גם כל הזמן קר לי בחורף). השאלה שלי מה הקשר בין הפיברו' ובין המערכת החיסונית? יש לציין שעד הפיברו' הייתי חולה פעם בשנתיים-שלוש. חוץ מזה, האם יש בעיה לקחת בחורף תמצית צמחים סינית לחיזוק( yu ping feng san). האם זה כמו במחלות אוטומאניות, בהם אסור לחזק את מערכת החיסון? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאבי

ד''ר יעקב אבלין
    19/10/2008

אבי שלום
    במהלך השנים בוצעו מחקרים רבים על על פיברומיאלגיה אשר בהם נמצאו שינויים עדינים בתפקוד של מערכת החיסון. יחד עם זאת לא הוכחה בצורה חד משמעית קיומה של הפרעה ספציפית במערכת החיסון בפיברומיאלגיה ואין שום עדות לכך שמדובר במחלה אוטואימונית. איני יכול להמליץ בעד או נגד תמצית הצמחים הזו, שמהווה טיפול אלטנטיבי בלתי מוכח, אבל כאמור אין חשש עקרוני מ"חיזוק" של מערכת החיסון במחלה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו