כאבים בגפיים, נשירה וסחרחורות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בגפיים, נשירה וסחרחורות
    שירי
    19/10/2008

ד"ר יעקב אבלין שלום אני בת 27, לפני כחודשיים וחצי החלה לי נשירת שיער חריפה, וכאבים בפרקי כף היד, בכפות ידים עצמן, בזרועות, במרפקים, ובברכיים הכאב נע בין שורף, למציק, ובא והולך עפ"י רמת הפעילות הפיסית היומיומית שאני עושה כרגע אני מאוד מוגבלת ולא יכולה לבשל, לנהוג או לכתוב במחשב. בנוסץ הופיעו לי גם מעט פצעים על הפנים, דבר שאצלי חריג ביום יום ויש לי נטיה לסחרחורות כשאני מתעיפת ו"תיקים" בעיניים לאחרונה. האם יש קשר בין כלהסימפטומים- חשוב לציין שכל הבדיקות דם יצאו תקינות וגם צילומי רנטגן לכפות ידיים ולברכיים. בהרבה תודה שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשירי

ד''ר יעקב אבלין
    19/10/2008

שירי שלום
    קשה לקבוע בודאות את הסיבה למכלול התלונות שאת מעלה אבל יתכן שהדברים יתבהרו על פני הזמן. בהקשר של נשירת שיער, ישנן מספר מחלות שניתן לחשוב עליהן אם כי לעיתים קרובות לא מוצאים סיבה ספציפית לנשירה. בין אלה יש למנות מחלות אנדוקריניות (למשל הפרעות בתפקוד בלוטת התריס) וגם מחלות אוטואימוניות - שבסך הכל הן מחלות לא שכיחות. האופי השורף של הכאב מעלה את האפשרות של כאב על רקע של פגיעה עצבית מסיבה כלשהיא - ואת זה ניתן לבדוק על ידי בדיקת EMG (בדיקת הולכה חשמלית עצבית). לגבי פצעים על הפנים - שוב יש סיבות רבות - גם כאן הפרעות אנדוקריניות (הורמונאליות) באות בחשבון אבל יש גם מחלות אוטואימוניות שיכולות לגרום לפריחות מגוונות על הפנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו