מה עושים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים
    גיא
    22/10/2008

שלום ד"ר, אני בן 37 מזה כחודש וחצי כאשר אני מתעורר בבוקר קשה לי לכופף את אצבעות הידים. לפעמים גם חלק מהאצבעות היו כאילו נתפסות. בהמשך היום הדבר משתפר. פניתי לאורטופד, שנתן לי אטופן ל - 10 ימים - שעזר קצת (האצבעות לא נתפסות בבוקר רק קצת כואבות) ביצעתי ספירת דם, שקיעת דם, תפקודי בלוטת התריס - הכל תקין. מה עושים ? האם להמשיך את האטופן ? בברכה גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים

הוספת תגובה

• תשובה לגיא

ד''ר יעקב אבלין
    22/10/2008

גיא שלום
    תלנות כמו שאתה מתאר יכולות להופיע כאשר קיימת דלקת או התעבות של גידם המכופפים את האצבעות. לפעמים מפתח מצב של "אצבע הדק" - אצבע שקשה לכופףף אותה ולבסוף הגיד משתחרר והאצבע מתכופפת בבת אחת (כמו ההרגשה כשלוחצים על הדק). סיבות רבות יכולות להוביל לכך, לפעמים בגלל שימוש יתר ביד (עבודה ידנית שחוזרת על עצמה) אך גם בגלל מחלות מפרקים דלקתיות או מחלות אחרות (לדוגמא - סוכרת). אני חושב שבשלב ראשון סביר לסיים את הטיפול באתופן ולראות אם העסק מסתדר אך אם לא כדאי להבדק על ידי ראומטולוג ולשקול את ההמשך. במיקרים מסויימים הזרקה מקומית של סטרואידים יכולה לעזור מאד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו