ת"ל בטיפול באנברל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ת"ל בטיפול באנברל
    נתי
    22/10/2008

שלום. בעבר שאלתי אותך לדעתך על המשך הטיפול באנברל על אף הצטננות שחטפתי מיד לאחר תחילת הטיפול. והמלצת לי להמשיך כל עוד מדובר בנזלת ואכן זו גם היתה המלצתו של הרופא שלי. נכון לכעת - חודש לאחר תחילת הטיפול, הנזלת היתמעטה, אך אני משתעל. השיעול די טורדני ומלווה בליחה. האם במקרה מעין זה ובכלל בתופעות הלוואי הללו מעין הצננות שיעול וכדומה (כל עוד אין חום וצמרמורות) ניתן להיעזר בטיפול נגד הצטננות/שיעול/ליחה וכו', או שמא להפסיק את האנברל לזמן מה ולתת לגוף "לחזור לעצמו". אני מודה לך על עזרתך המצויינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ת"ל בטיפול באנברל

הוספת תגובה

• לנתי

ד''ר יעקב אבלין
    22/10/2008

נתי שלום
    האמת היא שאם השעול מתמשך ומלווה בליחה הייתי מממליץ לבצע בירור כדי לנסות למצוא את הסיבה לכך. צילום חזה למשל הוא כלי אבחנתי פשוט. בדיקה על ידי רופא אף אוזן וגרון גם כן באה בחשבון כדי לשלול בעיות כמו סינוסיטיס או טפטוף ליחה מאחורי מערות האף Post nasal drip וסיבות נוספות לשיעול. כל הבירור הזה בכל אופן מעט יותר דחוף מאשר אצל אדם שאינו מטופל בתרופה כמו אנברל. כמו כן לא ציינת (או שאינני זוכר) אם אתה נוטל במקביל לאנברל תרופות אחרות שעלולות לגרום שעול כמו למשל מטוטרקסאט. אפשר להעזר בתרופות נגד הצטננות או אפילו נגד שיעול - אבל במקביל - לבצע את הבירור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו