פיברומיאלגיה והריון- ד"ר אבלין שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה והריון- ד"ר אבלין שלום
    יעל 29
    22/10/2008

ד"ר אבלין שלום רב שמי יעל ואני בת 29, אובחנתי לפני שנתיים בפיברומאלגיה ותסמונת תשישות כרונית. הסימפטומים אצלי מאוד חזקים ודומיננטים, בייחוד החולשה העמוקה של הגוף, הנטייה של הגוף לצאת מאיזון ותפקוד עם כל שינוי מינורי, כאבי ראש חזקים וקבועים וכמובן שאר כאבים מפושטים ומגוונים בהתאם ליום ולשעה... :-) על אף המצב הלא קל קיבלתי החלטה שאני מעוניינת להביא ילד לעולם ואני מייחלת לכך בכל ליבי. יש לי 3 שאלות: 1. האם ידוע לך על קושי בכניסה להריון על רקע תת"כ או פיברו? אנו מנסים כבר כמה חודשים ללא הצלחה. 2. קראתי מחקרים שכולם מציגים החרפה בסימפטומים במהלך ההריון, אשמח לשמוע מניסיונך אודות השפעת ההריון על התסמינים. 3. אני כיום צורכת על בסיס קבוע תרופות משככות כאב (אדוויל, פרוקסול פורטה, אופטלגין) וכן תרופות משרות שינה (נוקטורנו). יש לי כאבים ויש לי הפרעות שינה, איך מתמודדים איתם במהלך הריון כאשר לא ניתן לצרוך תרופות אלו? בתודה מראש יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר יאיר מולד
    05/03/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פיברומיאלגיה' id=link]פיברומיאלגיה [/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

ד''ר יעקב אבלין
    22/10/2008

יעל שלום
    השאלה של פיברומיאלגיה והריון חוזרת ונשנית לעיתים קרובות ולצערי התשובה עודנה ללא שינוי: אין כיום מחקרים מבוססים הבודקים את מהלך ההריון אצל חולות פיברומיאלגיה. כלומר, איננו יודעים בצורה מדעית אם הפיברומיאלגיה מחמירה בהריון (או דווקא משתפרת). מצד שני אין עדות לכך שקיים קושי להכנס להריון אצל חולות פיברומיאלגיה או שהסכוי להריון מוצלח נמוך יותר (בניגוד למצב במחלות ראומטולוגיות מסויימות כמו לופוס). מבחינת ההגיון, ניתן היה לצפות להחמרה בסימפטומים של פיברומיאלגיה בזמן ההריון מכמה סיבות. הריון בדרך כלל מלווה עייפות וזו עלולה להחמיר אצל חולה הסובלת ממילא מעייפות. המשקל הנוסף המוטל על האם נוטה לגרום כאבי גב גם בנשים בריאות ושוב ניתן היה לצפות שזה יצטרף לכאב של הפיברומיאלגיה. גם רמת הפעילות הגופנית עלולה לרדת בזמן הריון ויש כמובן גם שינויים הורמונאליים משמעותיים. למרות כל האמור לעיל, לא כל החולות מדווחות על החמרה ויש גם כאלה הטוענות שתקופת ההריון היתה טובה יחסית. מבחינת תרופות, כמובן שרצוי להפחית ככל האפשר בתרופות בהריון בכלל ובשליש הראשון בפרט. לגבי חלק ניכר מהתרופות אין מידע חד משמעי לגבי הבטיחות בזמן הריון מכיוון שלא מתבצעים מחקרים בהם נותנים תרופות לנשים הרות. יחד עם זאת יש תרופות אשר נחשבות בטוחות באופן יחסי. בכל מקרה של ספק כדאי להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון שמספרו 02-6243663 .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצירת קשר

מיכל
    03/03/2012

ליעל שלום וברכה,
    אשמח לדבר איתך,
    גם לי יש את התסמונת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו