דלקת פרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים
    נלי
    23/10/2008

אובחנה לי דלקת פרקים לפני 4 חודשים אני לוקחת פרדניזון 5 כדור וחצי ופנקווניל פעמיים ביום קצת יותר מ3 חודשים אין שום שיפור אני בדכאון נוראי שנמאס לי מהחיים אין טיפול טוב יותר אם הטיפול הזה לא עוזר יש לי ילדים קטנים שכל הזמן רואים אותי בוכה אני לא יכולה להבין שחיי ימשכו ככה עדיף לא לחיות מאשר לחיות ככה וגם בגיל צעיר שכזה יש לי תור לראומוטולוגית רק עו חודש פלוס אני לא יכולה לחכות מאסתי מחיי פשוט לא רוצה לחיות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים

הוספת תגובה

• תשובה לנלי

ד''ר יעקב אבלין
    23/10/2008

נלי שלום
    הטיפול בפלקווניל בדרך כלל אמור כבר להשפיע אחרי פרק זמן כזה. אם זה לא קרה, או שהאבחנה אינה נכונה או שדרושה תרופה אחרת. אם אכן מדובר בדלקת מפרקים (למשל דלקת מפרקים שגרונתית) פעילה שלא מגיבה לטיפול הזה, ניתן למשל להעלות את מינון הפרדניזון בטווח הקצר כדי להגיע להקלה מיידית, ובמקביל לעבור לתרופה יותר חזקה כמו מטוטרקסאט, שתתחיל להשפיע בהמשך ותאפשר ירידה במינון הפרדניזון. כמובן את כל זה צריך לעשות תחת השגחה של ראומטולוג אם כי אולי אפשר לדבר עם רופא המשפחה על עלייה זמנית במינון הפרדניזון. שוב, צריך לוודא שחוסר התגובה אינה נובעת מטעות באבחנה כלומר שהכאב אינו נגרם על ידי סיבה אחרת, שאינה דלקתית (למשל פיברומיאלגיה).
    דיכאון עלול ללוות מחלות כרוניות לרבות דלקות מפרקים וגם הטיפול בפרדניזון עצמו עלול לגרום דיכאון. חשוב לזכור שבסופו של דבר יש היום טיפולים יעילים מאד לדלקות מפרקים והצפי הוא שלא תמשיכי לסבול מכאבים וממוגבלות אלא תוכלי לחזור לחיים נורמאליים. יחד עם זאת כמובן שאם הדיכאון הוא קשה (כמו שאת מתארת) כדאי להתייעץ גם עם פסיכיאטר ולשקול טיפול ספציפי נגד דיכאון. הקו המנחה הוא שאין טעם לסבול שלא לצורך - גופנית או נפשית, כאשר יש טיפולים די יעילים בשני המישורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים

נלי
    23/10/2008

זאת שוב אני עם הדלקת פרקים למען האמת לפני 3 שבועות הייתי אצל הראומוטולוגית והיא הרימה לי את מינון הפרדיזון ולאט לאט הורדתי לפי ההוראות שלה עד שהגעתי לכדור 1 ואז חזרו לי הכאבים אבל שלקחתי 1 וחצי אז פחות כואב כאילו החצי כדור הזה עוזר אבל פלקווניל נראה לי לא עוזר מה שכן אני מרגישה שבגלל שטיפול לא עוזר אז זה התפשט לי בכל הפרקים בגוף השאלה שלי אם בפיברומיאלגיה האצבעות בידיים הפרק בידיים וברגליים מתנפחות ומעט מתעבתותובנוסף לכל הכאבים הצטרף הצוואר אבל עוד משהוא שאני מזיזה את הכתף או את האגודל יש מין רעש של נוזל בפנים ממש ממש אני שומעת שאני מקריבה לאוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנלי

ד''ר יעקב אבלין
    23/10/2008

נלי שלום,
    פיברומיאלגיה אינה גורמת להנפיחות או לעיוות של המפרקים. (תופעות כאלו אופייניות למחלות דלקתיות ולא לפיברומיאלגיה). גם העובדה שרמת ה כאב משתנה לפי מינון הפרדניזון מתאימה למחלה דלקתית ולא לפיברומיאלגיה. מכל האמור נראה שאכן סביר יותר שמדובר בדלקת מפרקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו