נפיחויות וכאבי רגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחויות וכאבי רגליים
    שירלי
    23/10/2008

שמי שירלי ואני בת 33, תשעה חודשים לאחר לידה. מזה כמעט חודשיים סובלת מכאבים ונפיחויות בכפות הרגליים ובשוקיים. יש לציין שאני ספורטאית מזה שמונה שנים כולל מדריכת ספינינג ורצה כארבע פעמים בשבוע. כיום לא מסוגלת לרוץ יותר מעשר דקות מאחר ומתחילים לי כאבים בגידי האכילס ובביספס. לפני יומיים עשיתי הליכה של שעה ושלושה ימים אחר כך התקשתי לרדת במדרגות ונאמר לי שיש לי דלקת בגידי האכילס. כמו כן הרגליים שלי נפוחות כבר חודשיים והדלקות הולכות וחוזרות. נבדקתי כבר ע"י קרדיולוג, מומחה לכלי דם, דופלר ורידים ורופא נשים. נראה לי שרופא המשפחה שלי לא כל כך יודע בעצמו למי להפנות אותי אז אשמח אם תציעו לי כיצד לטפל? למי לפנות? האם תתיכן מחלה ראומטית? בתודה מראש שירלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחויות וכאבי רגליים

הוספת תגובה

• תשובה לשרלי

ד''ר יעקב אבלין
    23/10/2008

שרלי שלום,
    מהתלונות שאת מתארת בהחלט נראה שכדאי לבדוק את האפשרות של מחלה ראומטית. ישנם מספר סוגים של דלקות מפרקים אשר עלולים לגרום דלקות בגידים כמו שאת מתארת וכן לגרום נפיחות ברגליים. כדאי לבצע בדיקות מעבדה בסיסיות (אשר אולי כבר בוצעו) כמו שקיעת דם, CRP, RF, ANA ולפנות לבדיקת ראומטולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר תודה על התשובה

שירלי
    24/10/2008

עשיתי בדיקות דם ולהלן התשובות: C-REACTIVE PROTEIN - קטן מ0.077 RHEUMATOID FACTOR- קטן מ 9.75 ANTINUCLEAR - NEGATIVE DNA (DS) AB - 10.0 NEGATIVE COMPLEMENT C3 - 105 COMPLEMENT C4 - 17 IGG - 1540 IGM - 145 IGA - 291 אם הבנתי נכון על פי ערכי הייחוס, הבדיקות תקינות האם באמת כך? האם אני עדיין צריכה לפנות לראומטלוג עם הבדיקות הללו תקינות? תודה רבה וסליחה על אורך השאלה שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירלי

ד''ר יעקב אבלין
    30/10/2008

שירלי שלום
    הבדיקות אכן תקינות ואינן תומכות בדלקת מפרקים. בכל מקרה כדאי להבדק על ידי ראומטולוג ולשים את הדברים בהקשר הקליני הנכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו