מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב, ANA חיובי, מה זה אומר?אור23/10/2008
ערך כשנה אני סובל מכאבים בשורשי כפות הידיים, הכאבים מתעצמים במיוחד אחרי מאמץ, כשאני שם רצועה שתומכת בשורש כף היד לזמנים ממושכים הכאבים עוברים. לפני שנה עשו לי מיפוי עצמות שיצא תקין, כנ"ל אולטראסאונד. כעבור שנה נעשה שוב אולטראסאונד ורנטגן, MRI לא אושר. הבדיקות יצאו תקינות, בבדיקות דם יצא ANA חיובי ו RF שלילי CRP תקין. בנוסף נמוש ביד שמאלית גנגליון ורסלי, הכאב וולרי. הבאתי את האישור לצבא והם הפנו אותי לראומטולוג, יש לציןן שגם האורתופד הפנה אותי לראומטלוג, אני אמור להתגייס בקרוב וכרגע אני נמצא בבעיה מאחר והפרופיל שלי ירד זמנית ולכן גם הגיוס נדחה (עקב הבעיה ביד) הרופא שבדק אותי טען שיש סיכוי שיש לי בעיית פרקים שבגינה יוצאים מהצבא, ואני ממש לא רוצה לצאת מהצבא אלא שיחזירו לי את הפרופיל הקודם וכמובן את תאריך הגיוס, הדבר יתממש רק אם התוצאות מהראומטולוג יהיו מהירות והוא ישלול את הבעיה. רציתי לדעת דבר ראשון, איך מטפלים בדר"כ בדבר כזה? ומה הפרוצדורה? האם אני שוב אצטרך לעבור US רנטגן ומיפויים שונים על מנת לבדוק את הבעיה? כנ"ל בדיקות דם? הפרוצדורה נחשבת ארוכה? או שניתן לאבחן את הבעיה בצורה זריזה? ד"ר, אני מקווה שאתה מבין אותי, אני לא מתכוון לזלזל במקצוע אבל אם אני אקבל טיפול תרופתי יש סיכוי ש ANA לא יהיה חיובי? או שאולי כבר עכשיו הוא ירד והיה משהו דלקתי באופן זמני? אני פשוט חייב להחזיר את הפרופיל הקודם שלי לקדמותו ולשלול את הבעיה כמה שיותר מהר. אין לי ממש הגבלה בתנועה ואין נפיחות, הכאבים באזורי המכופפים. תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאור
ד''ר יעקב אבלין23/10/2008אור שלום,
למען האמת, יש סכוי ניכר שלתוצאה של בדיקת ה - ANA אין כל קשר לכאבים מהם אתה סובל. ANA אינו מדד כללי של דלקת, אלא נוגדן עצמי אשר מופיע במספר מחלות אוטואימוניות בהם מערכת החיסון תוקפת את גופו של החולה ופוגעת במפרקים או באיברים אחרים. יחד עם זאת ANA עלול להופיע גם אצל אנשים בריאים לגמרי. ממה שאתה מתאר, אם הבעייה מוגבלת לכאבים בשורש כף היד לאחר מאמץ יחד עם CRP תקין, לא סביר שמדובר במחלת מפרקים דלקתית פעילה ולכן יתכן מאד שה - ANA הוא ממצא מקרי. בכל מקרה הטיפול אינו מכוון נגד ה - ANA אלא נגד מחלה אוטואימניות אם ניתן לאבחן מחלה כזו. לכן:
אין טעם לתת טיפול כדי להוריד את רמת ה - ANA (וגם לא בטוח שטיפול ישפיע על ה - ANA)
אם הכאבים ממשיכים צריך לחפש שוב בעיות מקומיות בשורש כף היד ולהעזר בבדיקות הדמייה על פי הצורך, לרבות US , CT או MRI. כמובן שזה עלול לקחת זמן. יתכן שכדאי להתייעץ עם אורטופד מומחה לכף יד כדי להחליט מה מבדיקות ההדמייה מוצדק ואם בכלל קיימת בעייה מבחינת הפרופיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה, המשך.
אור24/10/2008הופנתי לראומטולוג ע"י אורתופד שמומחה בכירורגיית כף היד, אחרי ההסבר על ANA אני מבין הרבה יותר את המצב, אני חושב שהיה פה כשל קטן במערכת הרפואית הצבאית, הבעיה עכשיו שיקח הרבה זמן עד שאוכל לשלול גורמים לכאבים. הסיכוי היחידי שלי הוא פשוט לטעון שהכאבים חלפו מעצמם ושהכל בסדר, אם לא אעשה זאת, לפחות מבחינה צבאית אני הולך להתעכב מאוד עם הגיוס והפרופיל, מאחר ועניין הבירור המקומי יכול לקחת שבועות, בין אם מדובר בצילומי US\רנטגן נוספים או MRI חדש, וכמובן בדיקות דם ובדיקות נוספות מתחום הראומטולוגיה שאינני מכיר. הדרך היחידה "לחסוך" את הדרך היא פשוט להביא טיעון לכך שלא ממש כואב לי, אני חושב שהכאבים נובעים מהקלדה במקלדת, וזווית לא נכונה כשאני מחזיק בעכבר, הכאבים באמת פחתו מאוד אחרי שהשתמשתי ברצועה תומכת ליד פרקי זמן ממושכים ואני חושב שחבל מאוד לעכב על בסיס הממצא הזה את כל הגיוס שלי ובכלל התחלה של פרוצדורה מאוד מעייפת בפרוטוקול הרפואי. אני מתכוון לעשות בדיקות דם כבר ביום ראשון (כלליות, כולל ANA RF וCRP) אני אבקש מרופא המשפחה גם בדיקות רגילות בכדי שבתקווה שיהיו כבר תשובות עד יום שלישי למקרה שהראומטולוגית תשלח אותי גם, אולי הפעם יצא ANA חיובי. אילו בדיקות עלי לבקש בכדי "להקדים תרופה למכה?" תודה מראש שוב. שבת שלום, אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אני עושה מחר בדיקות דם שוב,המשך
אור25/10/2008בהמשך להודעה האחרונה שלי אני עושה מחר בדיקות דם שוב, אני מקווה שיצא הפעם ANA תקין וזהו, אני חייב לשלול בעיות בשורשי כפות הידיים. האם ניתן לקצר את התהליך אצל הראומטולוגית? אתה יכול בבקשה להתייחס להודעה האחרונה שלי? תודה מראש, שבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאור
ד''ר יעקב אבלין30/10/2008אור שלום
אינני חושב שכדאי להכביר בבדיקות מעבדה שלא לצורך אם אכן המצב השתפר. הבדיקות מוצדקות רק אם משהו בסימפטומים הקליניים מרמז על בעייה אימונולוגית אמיתית ולפי התיאור שלך זה לא נשמע סביר במיוחד. נראה שכדאי להתאזר בסבלונות, להשלים את הבדיקות ולהתגייס בלב שקט לאחר שהכל יתברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)