סיורגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיורגן
    שירה
    25/10/2008

רק לאחרונה אובחנתי כסובלת מסיורגן אינני מוצאת חומר מספק על המחלה האם מישהו יכול להפנות אותי למקור שאדע יותר חשוב לי לציין שאני דיסלקטית באנגלית ואלמד רק מחומר הכתוב בעברית בלבד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיורגן

הוספת תגובה

• שאלות לד"ר יעקב אוולין

שירה
    25/10/2008

הייתי רוצה לדעת על השלבים בהתפתחות המחלה? ומה הטיפול המומלץ מעבר לפעילות גופנית מתונה? בברכה ובתודה שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירה

ד''ר יעקב אבלין
    30/10/2008

שירה שלום
    תסמונת סיוגרן היא מחלה אוטואימנית בה נוצרים נוגדנים הפוגעים בבלוטות הרוק ובבלוטות הדמעות. הסימפטומים הראשונים הם לכן יובש בעיניים ובפה. בנוסף תיתכן פגיעה באיברים אחרים. חולים רבים סובלים מכאבי מפרקים. פגיעות נדירות יותר כוללות פגיעות בעצבים ובמערכת העצבים. יש גם מקרים בהם בזמן הריון יש העברה של נוגדנים לעובר אשר גורמת בעיות שונות לרבות חסם בהולכה של הלב (אצל העובר).
    הטיפול תלוי בסימפטומים. מעבר לטיפול מקומי וסימפטומטי, כמו טיפות עיניים, ניתן לנסות טיפול שמשפיע על מערכת החיסון על ידי תרופות כמו פלקווניל (הניתנות גם בלופוס ובדלקת מפרקים שגרונתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב על התייחסותך

שירה
    31/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו