זיהוי בכטרב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהוי בכטרב
    אודי
    27/10/2008

אני בן 35 וסובל מזה שנים מכאבי גב תחתון לעיתים עם הקרנה לרגל שמאל. יש תקופות בהן אני לא מצליח אפילו לקום מהמיטה עקב הכאבים ויש תקופות שהכאב עמום באגן בלבד. לאחרונה ביצעתי CT ללא ממצאים מיוחדים מלבד ציון של 6 חוליות מותניות ושינוים ניוונים קלים במפרקים פצטרים. מיפוי עצמות בוצע ללא ממצאים. כל האורטופדים שאליהם פניתי לא זיהו דבר וחצי דבר. לאחרונה התברר לי כי דוד שלי זוהה כלוקה בבכטרב. מה עלי לעשות כדי לבדוק אם אני חולה במחלה זאת? כמו כן האם נכונה הטענה שזיהוי המחלה מתבצע ע"י ראמטולוג בלבד ולא ע"י אורטופד? רוב תודות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי בכטרב

הוספת תגובה

• לאודי

ד''ר יעקב אבלין
    30/10/2008

אודי שלום,
    ראשית, המונח מחלת בכטרב הוא מונח היסטורי שאינו מקובל יותר בספרות הרפואית הנוכחית (לא שיש בו משהו רע, הוא פשוט לא מעודכן). המחלה נקראת היום Ankylosing spondylitis ומי שרוצה לכנותה בשם עברי למהדרין יכול לנסות את הצרוף הנחמד "קדחת מקשחת".
    מדובר בסוג של דלקת מפרקים, בעל רקע גנטי חזק, הפוגע בחוליות, במפרקי האגן ובמידה מסויימת גם במפרקים גדולים אחרים כמו כתפיים וירכיים. המחלה יכולה לערב גם איברים מחוץ למערכת השלד לרבות כלי דם גדולים ועיניים. הבטוי הקלאסי ביותר הוא דלקת של מפרק הסקרו-איליאק (המפרקים בחלק האחורי של האגן) עם אחוי של מפרקים אלו.
    לגבי המקרה שלך: אם אכן יש סיפור משפחתי של מחלה זו מצד אחד וכאבי גב ממושכים אשר חמורים יותר בשעות הבוקר, מצד שני, אכן האבחנה אפשרית. כדי לאבחן, צריך קודם כל בדיקה גופנית שמכוונת לנושא, כולל בדיקות להפקת רגישות ממפרקי הסקרו איליאק ולהערכת התנועתיות של עמוד השדרה. מבחינת הדמייה, השאלה היא על מה הסתכלו. בדרך כלל צריך הדמייה מכוונת למפרקי האגן. לפעמים צילום רגיל מספיק, ואם לא צריך CT (או MRI) מכוון למפרק הסקרו-איליאק. כדאי גם לבצע בדיקות דם להערכת מדדי דלקת (CRP ושקיעת דם) למרות שאינם ספציפיים. (אפשרות נוספת היא לבצע בדיקה של HLA-B27 - סמן גנטי שקיים אצל רוב החולים - אבל גם בדיקה זו אינה ספציפית כיוון שתהיה חיובית גם אצל אנשים רבים שאינם חולים. )
    המחלה יכולה להיות מאובחנת על ידי כל מי שמכיר אותה וחושב עליה - ראומטולוג, אורטופד או רופא משפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות!

אודי
    30/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו