בדיקת dna ds ab

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת dna ds ab
    אתי
    28/10/2008

שלום רב אני בהריון בשבוע 18, זהו הריוני השני לאחר הפלה טבעית בשבוע 6 (טרם התגלה דופק). אני סובלת מלופוס (המחלה רדומה כבר 6 שנים). על כן אני עוברת בדיקות תקופתיות של תפקודי כבד, כליות, קרישיות דם, c3 u c4,... אני נוטלת פלקווניל מזה כשש שנים. לאחר ההפלה שעברתי ויעוץ עם מומחים ראומטולוגיים הוחלט לא לתת לי קלקסן אלא ליטול אספירין במינון נמוך (75 מ"ג). עד כה הכל תקין, הבדיקות טובות וההריון מתקדם כמצופה ע"פ כל הבדיקות שנעשו. בבדיקת הדם האחרונה שעברתי, תוצאת ה- DNA ds ab יצאה שלילית וזאת לאחר שצוין שהבדיקה נעשתה פעמיים. בכל הבדיקות הקודמות התוצאה הייתה חיובית. מה הדבר אומר? האם יש בעיה? האם חלילה הדבר עלול לפגוע במהלכו התקין של ההריון? מהם הצעדים שעליי לנקוט? בתודה מראש, אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת dna ds ab

הוספת תגובה

• אתי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    28/10/2008

אישה הרה הסובלת מזאבת זקוקה למעקב הריון במרפאת הריון בסיכון גבוה. רצוי הריון רק כשהמטופלת בהפוגה וללא עדות למחלה פעילה בעיקר בכליות. לפי התאור שלך את סובלת ממחלה קלה על פי הטיפול התרופתי שאת מקבלת. לא ידוע לי אם את גם סובלת מתסמונת נוגדי פוספוליפידים (APLA ).
    זאבת מתאפיינת על ידי יצירה של נוגדנים רבים ביניהם נוגדנים ל-DNA. בחולים שיש להם רמה גבוהה של נוגדנים מסוג זה - ירידה ברמה או אפילו העלמות של נוגדנים ל-DNA מצביע על שיפור או אפילו הפוגה במחלה. כמו כן עליה חוזרת יכולה לנבא התלקחות במחלה.
    יש להפסיק לקיחת אספירין כ-6 שבועות לפני תאריך הלידה המשוערת.
    רצוי להיות במעקב קפדני של פעם בחודש אצל הראומטולוג ואצל רופא נשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו