מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכחלה בציפורניים ובשפתייםשני29/10/2008
היום הייתי אצל רופא גסטרו בגלל בעיות בקיבה, וסיפרתי לו שגם קר לי בצורה קיצונית ואני מכחילה בציפורניים,בשפתיים ובכפות ידיים ולעיתים גם נרדמות לי הרגליים, הוא אמר לי להתייעץ עם ראומטולוג וקבעתי תור לעוד הרבה זמן כי אין תורים, האמת שאני כבר קרוב ל 3 שנים סובלת מקור בצורה קיצונים ונהיית כחולה,עשיתי בדיקות דם דרך קופ"ח חורף שעבר והכל יצא תקין .. מה זה יכול ליהיות ? יש טיפול לתופעה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
ד''ר יעקב אבלין30/10/2008שני שלום
ראשית הייתי מבקש שתעייני בתשובה שלי ללימור מה - 30.10 לגבי תופעת רינו. לגבי המקרה שלך, אם באמת מדובר בתופעת רינו (וזה לא ודאי) אזי השילוב עם בעיות קיבה ראוי לציון. ישנן מחלות אוטואימניות שעלולות לפגוע בוושט ולגרום הפרעות בליעה וגם לגרום לתופעת רינו. מצד שני יכול להיות שמדובר בצירוף מקירם (גם לא ציינת איזה סוג בעיות יש בקיבה). בכל אופן אכן נשמע סביר לחזור על הבירור הראומטולוגי כולל ביצוע בדיקות דם חוזרות כדי לשלול מחלה מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שני30/10/2008לפני כ 3 שנים גילו אצלי דלקת בקיבה + הליקובקטר פירולי קיבלתי טיפול והטיפול כניראה לא עזר אני צריכה לעשות שוב גאסטרוסקופיה כדי לבדוק מה זה כי עדיין לא יודעים .. בקשר לרינו , הרופא שהייתי אצלו העלה את האפשרות אבל הוא שאל אותי אם האצבעות שלי אדומות ולבנות ואמרתי לו שלרוב לא , ואז הוא אמר לי להתייעץ עם ראומטולוג גם שכחתי לציין שזה קורה לי רק בחורף \ שקר לי ואני גם מחווירה , אם אכן זאת הבעיה הטיפול הוא תרופתי או שאין מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו ששכחתי
שני30/10/2008לפעמים גם הרגליים (עד הברך) מסגילות מעט , והשפתיים ממש סגולות , יש מקרים קיצוניים שמרוב שקר לי אני מגיעה לממש בכי מרוב סבל .. ולכן אני בקושי יוצאת מהבית בחורף אגב אני בת 17 , תודה על התייחסותך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
ד''ר יעקב אבלין31/10/2008שני שלום
לא נראה שיש קשר בין ההליקובקטר לבין התופעות של ההכחלה באצבעות. לפי מה שאת מתארת אכן לא בטוח שמדובר בתופעת רינו אבל כדאי להבדק על ידי ראומטולוג ולעבור הערכה מסודרת. כפי שציינתי, אם בכל זאת מדובר ברינו הטיפול הוא קודם כל חימום והמנעות מחשיפה לקור, ורק אם זה לא עוזר ניתן לנסות גם טיפול תרופתי מקומי או סיסטמי (כלומר בכדורים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ..
שני31/10/2008איך בודקים אם זה אכן זה ? על סמך הסיפור של החולה או בבידקת דם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
ד''ר יעקב אבלין03/11/2008האבחנה אם מודבר ברינו מתבססת קודם כל על הסיפור של החולה ועל הבדיקה הגופנית (חיפוש פצעים אופייניים בקצות האצבעות). לעיתים מועיל לבצע מבחן פרובוקטיבי כלומר לטבול את הידיים במים קרים למשך מספר דקות ולראות אם מופיעים השינויים האופייניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)