הכחלה בציפורניים ובשפתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכחלה בציפורניים ובשפתיים
    שני
    29/10/2008

היום הייתי אצל רופא גסטרו בגלל בעיות בקיבה, וסיפרתי לו שגם קר לי בצורה קיצונית ואני מכחילה בציפורניים,בשפתיים ובכפות ידיים ולעיתים גם נרדמות לי הרגליים, הוא אמר לי להתייעץ עם ראומטולוג וקבעתי תור לעוד הרבה זמן כי אין תורים, האמת שאני כבר קרוב ל 3 שנים סובלת מקור בצורה קיצונים ונהיית כחולה,עשיתי בדיקות דם דרך קופ"ח חורף שעבר והכל יצא תקין .. מה זה יכול ליהיות ? יש טיפול לתופעה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשני

ד''ר יעקב אבלין
    30/10/2008

שני שלום
    ראשית הייתי מבקש שתעייני בתשובה שלי ללימור מה - 30.10 לגבי תופעת רינו. לגבי המקרה שלך, אם באמת מדובר בתופעת רינו (וזה לא ודאי) אזי השילוב עם בעיות קיבה ראוי לציון. ישנן מחלות אוטואימניות שעלולות לפגוע בוושט ולגרום הפרעות בליעה וגם לגרום לתופעת רינו. מצד שני יכול להיות שמדובר בצירוף מקירם (גם לא ציינת איזה סוג בעיות יש בקיבה). בכל אופן אכן נשמע סביר לחזור על הבירור הראומטולוגי כולל ביצוע בדיקות דם חוזרות כדי לשלול מחלה מסוג זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

שני
    30/10/2008

לפני כ 3 שנים גילו אצלי דלקת בקיבה + הליקובקטר פירולי קיבלתי טיפול והטיפול כניראה לא עזר אני צריכה לעשות שוב גאסטרוסקופיה כדי לבדוק מה זה כי עדיין לא יודעים .. בקשר לרינו , הרופא שהייתי אצלו העלה את האפשרות אבל הוא שאל אותי אם האצבעות שלי אדומות ולבנות ואמרתי לו שלרוב לא , ואז הוא אמר לי להתייעץ עם ראומטולוג גם שכחתי לציין שזה קורה לי רק בחורף \ שקר לי ואני גם מחווירה , אם אכן זאת הבעיה הטיפול הוא תרופתי או שאין מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו ששכחתי

שני
    30/10/2008

לפעמים גם הרגליים (עד הברך) מסגילות מעט , והשפתיים ממש סגולות , יש מקרים קיצוניים שמרוב שקר לי אני מגיעה לממש בכי מרוב סבל .. ולכן אני בקושי יוצאת מהבית בחורף אגב אני בת 17 , תודה על התייחסותך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

ד''ר יעקב אבלין
    31/10/2008

שני שלום
    לא נראה שיש קשר בין ההליקובקטר לבין התופעות של ההכחלה באצבעות. לפי מה שאת מתארת אכן לא בטוח שמדובר בתופעת רינו אבל כדאי להבדק על ידי ראומטולוג ולעבור הערכה מסודרת. כפי שציינתי, אם בכל זאת מדובר ברינו הטיפול הוא קודם כל חימום והמנעות מחשיפה לקור, ורק אם זה לא עוזר ניתן לנסות גם טיפול תרופתי מקומי או סיסטמי (כלומר בכדורים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך ..

שני
    31/10/2008

איך בודקים אם זה אכן זה ? על סמך הסיפור של החולה או בבידקת דם ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

ד''ר יעקב אבלין
    03/11/2008

האבחנה אם מודבר ברינו מתבססת קודם כל על הסיפור של החולה ועל הבדיקה הגופנית (חיפוש פצעים אופייניים בקצות האצבעות). לעיתים מועיל לבצע מבחן פרובוקטיבי כלומר לטבול את הידיים במים קרים למשך מספר דקות ולראות אם מופיעים השינויים האופייניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו