מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לפיברומיאלגיה/תשישות כרוניתשירלי30/10/2008
ד"ר אבלין שלום רב, ראשית כל - כל הכבוד על הפעילות המבורכת בפורום. אני בת 29, עד לפני שנה בריאה כשור ופעילה בכל תחומי החיים - עבודה, ספורט, תחביבים. לפני כשנה החלו אצלי בעיות שינה חמורות אשר בעקבותיהן התחלתי נטילה סדירה של תרופות שינה. לאחר גרידה במרץ השנה וטיפול הורמונלי אחריה שלווה בתקופה מאד לחוצה נפשית התחלתי לחוש ירידה חדה ביכולותיי הגופניות והקוגנטיביות: עייפות ותשישות שהלכו וגברו ולא חלפו גם לאחר שינה מרובה, ירידה חדה ומדאיגה בזכרון ובריכוז, אליהן נלוו כתוספת מיוחדת עם הזמן גם כאבים בשרירים, תחושות נימול ברגליים, קפיצות שרירים וכמובן הקשיים בשינה שרק החריפו. ביצעתי MRI ו-CT שיצאו תקינים (מלבד מיקרואדנומה בהיפופיזה שהתגלתה ב-CT אך משום מה לא ב-MRI), פרולקטין גבוה (1500 שירד ל-800, אם כי אני חושדת שהרמה הגבוהה קשורה לכך שביצעתי את הבדיקה כשעה לאחר שינה...) וחוץ ממנו היו שיירים קלים לוירוס. כל שאר בדיקות הדם הסטנדרטיות היו תקינות. אחרי הצלבת מידע רב באינטרנט אני חושדת שאני סובלת מפיברומיאלגיה/עייפות כרונית. מה עלי לעשות בשביל לאושש (וכולי תקווה שלא) את חשדי או להפריכו? על אילו עוד בדיקות אתה ממליץ ומה המשך המסלול צריך להיות? אילו עוד בדיקות דם/מעבדה עלי לעשות כדי לדעת שאני בודקת את כל האפשרויות הקיימות? הבנתי שאתה מנהל מרפאה בתחום באיכילוב אך נמצא בחו"ל, האם יש ראומטולוגים דרך מאוחדת או רואפים אחרים באיכילוב שעשויים לסייע לי בקבלת אבחנה? אני חייבת לציין שהסימפטומים המדאיגים ביותר מבחינתי הם חוסר הריכוז, בעיות הזכרון והתשישות הקשה. עם הכאבים אני יכולה להתמודד נפשית ופיזית, שכן הורגלתי לכאבים כאלו כשהייתי פעילה גופנית (קיקבוקסינג וכיו"ב). הבנתי שתרופות כמו אפקסור יכולות לסייע בעניין הריכוז - האם זה נכון? כנ"ל סימבלטה ואיקסל, אך הבנתי שאם לא אאובחן כחולת פיברו' תרופות אלו לא יאושרו. סליחה על ההודעה ארוכה ובתודה מראש, אנונימית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאנונימית
ד''ר יעקב אבלין31/10/2008אנונימית יקרה!
מכלול התלונות שאת מתארת בהחלט עשוי להתאים לפיברומיאלגיה. למעשה, קרוב לודאי שאינך זקוקה עוד לבדיקות מעבדה או בדיקות הדמייה. כפי שכנראה קראת כבר, אין בדיקות מעבדה ספציפיות לאבחון תסמונת הפיברומיאלגיה. כיוון שאת סובלת מכאב מפושט, המלווה הפרעות שינה הפרעות ריכוז וכו', וכיוון שלא נמצאה מחלה אחרת שתסביר את מצבך, קיימת סבירות גבוהה שאכן מדובר בפיברומיאלגיה. כמובן, כדי לאשש את האבחנה את צריכה להבדק על ידי רופא שבקי בבעייה זו, רצוי ראומטולוג. בעקרון האבחנה יכולה להקבע על ידי כל ראומטולוג ובהחלט יש ראומטולוגים טובים גם בקופ"ח מאוחדת וגם באיכילוב היכולים לאבחן ולטפל בבעייה זו (חלק אגב עובדים בשני המקומות גם יחד). הטיפול בפיברומיאלגיה כולל בין היתר טיפול תרופתי, לרבות סוגי התרופות שהזכרת, אשר מעלות את רמת הסרוטונין והנוראפינרין במערכת העצבים המרכזית. תרופות אלו אינן מאושרות בארצנו לטיפול בפיברומיאלגיה, אלא לטיפול בדיכאון (וכן לטיפול בכאב על רקע פגיעה עצבית סוכרתית במקרה של סימבלטה). בארה"ב הסימבלטה מאושרת כטיפול בפיברומיאלגיה, האיקסל אמורה להיות מאושרת בקרוב והאפקסור איננה מאושרת.
תרופות אלו עשויות לעזור למכלול הסימפטומים של פיברומיאלגיה, בין היתר גם לריכוז, אם כי רק חלק מהחולים מגיבים היטב לכל תרופה ספציפית וצריך לעיתים קרובות לנסות כמה תרופות ומינונים עד שמגיעים לצרוף הנכון.
נוסף על כך חשוב להדגיש את חשיבות הטיפול שאינו תרופתי הכולל פעילות גופנית, טיפולי מים למינהים וטיפול קוגנטיבי - התנהגותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
ד''ר יעקב אבלין31/10/2008בכתובת הבאה
http://www.knowfibro.com/pdf/GKFBook.pdf
אפשר למצוא שפע של מידע שימושי לגבי אופן התתמודדות עם פיברומיאלגיה. למען השקיפות יש לציין שהחוברת הוצאה על ידי חברת תרופות אבל המידע הכלול בה מסודר ומועיל, ביחוד בנוגע לטכניקות של התמודדות עצמית. ( החוברת היא באנגלית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)