מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת מפרקיםאורנית31/10/2008
מזה יותר משנתיים אני סובלת מכאבים במיפרקי הידים הרגלים הכתף כמעט בכל הגוף עדין הראומטולוג המטפל לא היבחן סופית את המחלה החשד הוא לופוס כרגע אני מטופלת בפלקויניל 2 כדורים ביום מזה 3 חודשים בהתחלה היה הטבה אך אם התקררות מזג האויר חזרו לי הכאבים ואני בקושי מצליחה לתפקד ביום יום הייתי שמחה לישמוע המלצה ממך מה עוד אפשר לעשות בנוסף בעבר לקחתי סלזופירין שהופסק על ידי הרופא בתודה מראש אורנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורנית
ד''ר יעקב אבלין03/11/2008לאורנית שלום
כמובן רצוי לנסות לאבחן באופן ספיציפי את מחלתך אבל לפעמים זה לוקח זמן ובינתיים צריך לטפל. בהנחה שאכן מדובר בדלקת מפרקים מסוג כלשהוא (לופוס או אחר) הרי שנסיון טיפול בפלקווניל משך 3 חודשים אמור להספיק כדי לקבוע אם התרופה יעילה. אם לא היתה הטבה מספקת בתרופה זו וגם בסלזופירין, יש תרופות חזקות יורת שבאות בחשבון והראשונה שבהן היא המטוטרקסאט. תרופה נוספת באותה דרגת יעילות היא ה - Arava. כמובן לכל תרופה תופעות הלוואי שלה. בשלב נוסף קדימה, אם תרופות מסוג זה אינן יעילות נמצאות התרופות הביולוגיות אך כאן כבר חייבים להגיע לאבחנה ברורה כיוון שתרופות אלו יעילות לטיפול בדלקת מפרקים שגרונתית (וסוגים נוספים של דלקות מפרקים) אך פרט למקרים יוצאי דופן אינם מומלצים בלופוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)