לו מספיק שיש לי דלקות פרקים שגרונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לו מספיק שיש לי דלקות פרקים שגרונית
    ASD
    01/11/2008

פתאום הרופאה נתנה לי הפניה לרופא מרפאת כאב ולא אמר לי שיש לי פיברלגיה . הרופא מרפאת כאב נתן לי כדורים ארקוקסיה 90 מיליגרם 30 כדורים . האם הכדור הזה לו מזיק .ולאיזה תופעות עלול לגרום . כי אני מקבלת אביטקסאט 15 מיליגרם ופלקוניל 2 ביום ליריקה בערך חודש אבל לו הרגשתי שום שינוי בכאבים ועייפות ותשישות כזאת חולשה . לו ידוע לי למשך כמה זמם צריכה לקבל ארקוקסיה לו יודוע לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה ל - ASD

ד''ר יעקב אבלין
    03/11/2008

ASD היקר/ה
    אכן, חולים רבים הסובלים ממחלות מפרקים דלקתיות כמו דלקת מפרקים שגרונתית עלולים לסבול בנוסף גם מסימפטומים של פיברומיאלגיה. במקרה כזה כמובן על הרופא המטפל לקבוע אם הסימפטומים הנוכחיים נובעים מהמחלה הדלקתית או מהפיברומיאלגיה (או משניהם). ארקוקסיה היא תרופה אנטי דלקתית יעילה ויכולה להועיל אם הכאבים נובעים מדלקת המפרקים. לעומת זאת לגבי כאבים הקשורים לפיברומיאלגיה היעילות של ארקוקסיה מוגבלת ביותר. מבחינת תופעות לוואי, ארקוקסיה עלולה לגרום לעלייה בלחץ הדם ובשימוש ממושך לפגיעה בכליות, בקיבה ועוד. גם הצרוף של ארקוקסיה ומתוטרקסאט (אביטרקסאט) אינו מומלץ בשימוש ממושך.
    מאידך גיסא ליריקה היא תרופה יעילה לכאב הקשור לפיברומיאלגיה (ולא למחלות דלקתיות).
    בשורה התחתונה: אם אכן כרגע הבעייה הפעילה היא פיברומיאלגיה, ארקוקסיה אינה פתרון מומלץ . אם הבעייה היא דלקת פעילה, ארקוקסיה תועיל בטווח הקצר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו