בעיה ברגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה ברגל
    רם
    03/11/2008

יש לי כאבים בכרסול ובחיבול של הרגל לבין כף הרגל הלכתי לאורטופד והוא החליט שאני צריך ללכת לראומטולוג משהוא יכול להסביר לי מה אפשרי שיש לי ברגל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה ברגל

הוספת תגובה

• תשובה לרם

ד''ר יעקב אבלין
    03/11/2008

רם שלום
    כאבים באיזור הקרסול שאינם קשורים לחבלה או למאמץ יתר עשויים להיות ביטוי של דלקת מפרקים. יש מספר סוגים של דלקות מפרקים אשר נוטות לפגוע באיזור זה. האבחנה תלוייה מאד במהלך המחלה (כמה זמן נמשכים הכאבים? האם הם חזקים יותר בבוקר לאחר שינה או בערב לאחר מאמץ או עמידה ממושכת? האם יש הרגשה של נוקשות במפרקים בשעות הבוקר? האם יש כאבי גב?)
    בנוסף יש לבדוק את המפרקים ולראות אם יש סימנים אובייקטיבים של דלקת כמו אודם או נפיחות. אם קיימת נפיחות משמעותית ורושם של נוזל בתוך חלל המפרק רצוי לבצע ניקור של המפרק ולהוציא מעט נוזל לבדיקות אבחנתיות (כמו התסכלות במיקרוסקופ של אור מקוטב).
    בדיקות דם יכולות להועיל לאבחנה ולהראות נוכחות של סימני דלקת. בנוסף בדיקות הדמייה כמו צילום, CT או מיפוי עצמות יכולות להוסיף מידע אבחנתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו