מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עוד שאלהפופה04/11/2008
אם למשל אחררי כמה שנים נגיד שנה או שלוש אפשר לעשות הפסקה של הכדורים או שבאופן רצוף צריך לקחת עו שאלה היום אני לוקחת פלקווניל פעמיים ביום ופרדניזון 7 וחצי הפרדניזון 5 חודשים והפלקווניל התחתי עם 2 ביום אחר כך רופאת המשפחה הורידה לי ל1 כשחזרתי לראומוטולוגית היא החזירה לי ל2 כדורים ביום ככה אני אומרת שבכל הזמן הזה זה 3 חודשים אז יכול להיות שאני צריכה עוד לחכות עד שהוא יעבוד כי לפי מה שהבנתי עדיף את הפלקווניל מאשר את המתטרוקס כי כשהורדתי את החצי של הפרדניזון חזרו לי הכאבים כי אני מאוד מעוניינת להוריד אותו הוא עושה לי חולשה ברגליים זה לא אמור לעשות ההפך אני רוצה לדעת אם נשים בנות 35 נשואות עם ילדים מתפקד ות רגיל ועובדות בחוץ ועושות פעילות גופנית יש לך פציינטיות כאלה רציתי גם שאם אני מורידה בהדרגה את הפדניזון ויש כאבים אז הם יעברו עד שהגוף מתרגל או שהכדורים לא מתאימים או שצריך לחכות עוד עוד שאלה אני עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות וצילום חזה וגם צילום ברכיים ואצבעות שנראה תקין יכול להיות שתהייה הבחנה אחרת שהיא לא דלקת פרקים לגביי הברכיים שקשה להתכופף רגיל אם הדלקת נעצרת אני יצליח להתכופף רגיל מצטערת על ההודעה הארוכה אבל אני לומר לך שאתה מעודד אותי עד כמה שאפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפופה
ד''ר יעקב אבלין04/11/2008פופה היקרה,
אנסה לענות לשאלותיך אחת לאחת.
לגבי הפסקת הטיפול לאחר כמה שנים, אם האבחנה של דלקת מפרקים היא ברורה, בדרך כלל צריך להמשיך ולטפל והפסקת הטיפול עלולה לאפשר התלקחות של הדלקת. יחד עם זאת יתכן מאד שיהיו שינויים בטיפול על פני השנים - יתכן שיהיה כדאי להחליף את התרופות הנוכחיות בתרופות אחרות, אם בגלל שיעילותן של הנוכחיות תפחת או שיהיו תרופות טובות יותר. יש גם מקרים שבהם לאחר שנים הדלקת נרגעת וניתן להפסיק את הטיפול אבל גם אז צריך להמשיך ולעקוב ולהיות מוכנים לחדש את הטיפול אם יש התלקחות.
לגבי הטיפול הנוכחי, המטרה היא בהחלט להוריד בהדרגה את מינון הפרדניזון ולהפסיקו בסופו של דבר ואת זה אמור לאפשר הטיפול עם התרופה ארוכת הטווח - במקרה שלך פלקווניל. אם לאחר 3 חודשים או יותר של פלקווניל לא מצליחם לרדת במינון הפרדניזון יתכן מאד שהפלקווניל אינו מספיק וצריך לחשוב על מעבר למטוטרקסאט - אשר בהחלט יכול לעזור במיקרים כאלו ולאפשר את הפסקת הפרדניזון.
לגבי שאלתך על פעילות של נשים החולות בדלקת מפרקים בהחלט יש חולות רבות אשר מסתדרות מצויין עם הטיפול - לאחר מציאת התרופה הטובה ביותר (לעיתים תוך שימוש בתרופות ביולוגיות) ויכולות לתפקד בצורה מלאה בבית ובעבודה.
לגבי הצילומים: צילומי רנטגן אינם מראים שינויים אלא לאחר מספר שנים בדלקות מפרקים. לכן צילומים תקינים בתחילת המחלה אינם שוללים את האבחנה. הסיבה לביצוע צילומים בשלב המוקדם היא בעיקר לצורך השוואה בהמשך כדי לראות אם מופיעים נזקים.
לגבי הברך, אם הדלקת נשלטת יש לצפות לשיפור בטווח התנועה אבל לפעמים לאחר תקופה ממושכת בה היתה הגבלה בטווח התנועה יכול להיוותר קושי - ועל זה אפשר לעבוד במסגרת של פיזיותרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)