אריטריס ריאומטיזם והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אריטריס ריאומטיזם והריון
    חסוי
    04/11/2008

שלום רב. יש לי דלקת פרקים מסוג אריטריס ריאומטיזם. נוטלת מספר חודשים פלאקווניל - תחילה 2 כדורים ליום, אחכ כשנודע לי שאני בהריון, וגם כשהרגשתי טוב יותר ותופעות הדלקת השתפרו להפליא, עברתי ל: יום אחד 2 כדורים, יום אחד כדור אחד...... אני בהריון בראשון בשבוע 19. בחודשיים האחרונים לקחתי כדור כל יומיים (יום כן, יום לא) . ולפתע....ביומיים האחרונים, חזרו הכאבים בכפות הידיים בדיוק כמו שהיו לפני שהתחלתי ליטול פלאקווניל : אצבעות מתקפלות, קשות, כואבות, כף היד חמה, מתעוררת בלילה מכאב. השאלה: א. אמרו שבדכ בהריון הדלקת חולפת לה......כיצד לפתע התגברה אחרי שתקופה שלמה היה מצויין? ב. האם זה קשור להורדת המינון? ואם כן, כיצד רק עכשיו זה בא לידי ביטוי? הרי הורדתי המינון כבר לפני חודשיים.... ג. האם יכול להיות קשור לעובדה שהתחלתי לקחת כדורי ברזל? האם הם יכולים לפגוע בהשפעת הפלאקווניל? אודה על תגובותיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אריטריס ריאומטיזם והריון

הוספת תגובה

• לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    04/11/2008

שלום לחסויה,
    ראשית, דלקת מפרקים שגרונתית Rheumatoid arthritis אכן נוטה להשתפר בזמן ההריון אבל לא בכל המקרים. לא מן הנמנע שהירידה במינון הפלקווניל תרמה להתלקחות דלקתית, ויש לזכור שהפלקווניל משפיע לאט וגם הורדת המינון משפיעה לאט. איני סבור שהברזל אשם במצב. יש לבצע הערכה של מידת הפעילות הדלקתית ולשקול עלייה חוזרת במינון הפלקווניל ועל פי הצורך גם תוספת של סטרואידים לטווח הקצר כדי להרגיע את המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך

חסוי
    05/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה "ותיקה"

חסוי
    13/11/2008

קראתי שאין טעם בנטילת פלאקווניל יום כן ויום לא.....שזהו תת מינון ושלמעשה אין לזה השפעה. אם אני במצב טוב כעת עם דלקת הפרקים בהריון, אז האם אני יכולה להפסיק לקחת פלאקווניל, כי ממילא המינון הנוכחי לא פועל? או שכדור אחד כל יומיים (יום כן יום לא) בכל זאת משפיע? האם לחזור למינון של כדור כל יום ביומו? ועוד שאלה: האם במהלך הריון (שבוע 20) זה יהיה חכם לנסות להפסיק את הכדור לגמרי? ושאלה אחרונה חביבה: הרופא נתן לי לבצע בדיקת ANTI CCP , ביצעתי והיא נתקבלה שלילית. הוא אמר שיש עוד איזה בדיקה שלקראת הלידה נצטרך לעשות ושעושים אותה רק בבית חולים: LAC או שם יותר מוכר ....... CIRCULATING ANTI ועוד מילה שלישית שאינני זוכרת........ משהו שבודק קרישיות......האם אתה מזהה את שם הבדיקה? מה החשיבות של ביצועה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    14/11/2008

לחסויה שלום
    בעיקרון, אין טעם לקחת את התרופות במינון נמוך מהמומלץ. אם הרושם הוא שהפלקווניל אינו משפיע אז אין טעם להשתמש בו אבל אם משתמשים - לא הייתי יורד מתחת למינון הרגיל (לפחות כדור אחד ביום).
    שתי הבדיקות שהזכרת שונות זו מזו. בדיקת אנטי CCP היא בדיקה ספציפית לדלקת מפרקים שגרונתית ונחשבת לספציפית יותר מהבדיקה הותיקה והמקובולת יותר - Rheumatoid Factor
    הבדיקה השנייה, Lupus anticoagulant היא בדיקה שמעידה על נוכחות נוגדן הגורם לקרישיות יתר וסיכון להפלות וסיכוני הריון - נוגדן זה יכול להופיע כחלק ממחלת הלופוס או לפעמים ללא עדות אחרת למחלה נוספת. יש טעם לבצע בדיקה זו אצל חולות לופוס או אצל חולות שסבלו בעבר מהפלות חוזרות, סיבוכי הריון או אירועים של קרישת דם בלתי צפוייה במיקום כלשהוא בגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר המשך שאלה

חסוי
    14/11/2008

תודה על תגובתך. אציק לך אם אפשר באותו נושא של שאלה הקודמת שלי עם עוד הערה/הארה: על דעת עצמי הורדתי המינון מכדור אחד פלאקוווניל ליום, למינון הנוכחי של אחד פעם ביומיים (יום כן יום לא), זאת כיון שהרגשתי טוב ולא סבלתי מתופעות דלקת הפרקים בחודשים האחרונים. זה היה לפני כחודשיים שלושה. האם עצם העובדה שאני ממשיכה להרגיש טוב , בשילוב עם כך שהמינון הנמוך אינו אפקטיבי : האם אפשר להסיק מזה שאפשר לנסות להפסיק לגמרי את נטילת הכדור? לחדד שוב שאני בשבוע 20 להריון, וכי אני יודעת שקיימת נטיה של הטבה בהריון והתלקחות אופציונלית של הדלקת לאחר הלידה........אם אפסיק כעת את הכדור - אני חוששת שההתלקחות הצפויה תהיה חריפה יותר שכן הפסקת הכדור תבוא לידי ביטוי רק בעוד מספר שבועות (כפי שהפלאקווניל משפיע תמיד באיחור, כך גם הפסקתו....). בקיצור אני מאוד מבולבלת, ולא יודעת אם להפסיק או לא. הריאומטולוג שלי אמר ששתי האפשרויות אפשריות ושזה להחלטתי. בנוסף, האם קיימת סכנה להריון אם אפסיק כעת והדלקת שוב תחזור? מתנצלת על ריבוי השאלות. אודה לתגובתך, כפי שתמיד היא מקצועית וברוח סבלנית ומפרטת. תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    14/11/2008

לחסויה שלום,
    האמת היא שאין תשובה "מדעית" לשאלתך בשלב הנוכחי. הנטייה שלי במקרה כזה היא להמליץ - אם כרגע המצב בסדר - בואי לא נשנה שום דבר. לכן הייתי מציע להמשיך ללא שינוי עד לסוף ההריון, אלא אם תהיה איזושהיא החמרה במצב.
    לגבי הסכנה להריון במקרה של התלקחות - דלקת מפרקים שגרותנית אינה מחלה שמסכנת באופן ישיר את מהלך ההריון (כמו לופוס למשל) אבל ודאי שעדיף שהמחלה תהיה שקטה במשך ההריון. אם תהיה התלקחות יתכן שיהיה צורך לתת לך טיפול בסטרואידים למשך תקופה מסויימת וגם לזה כמובן יכולות להיות תופעות לוואי. לכן כאמור אני הייתי דבק כרגע במשטר הנוכחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר. אבלין

חסוי
    15/11/2008

מאוד מודה לך על התייחסותך. אכן גם לי נראה שאמשיך במינון הנוכחי - יום כן יום לא. שוב תודה על הסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו