לאבלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאבלין
    פופה
    05/11/2008

אני רוצה לדעת אם כשאחליף את הטיפול ואוריד את הפרדניזון כל הפרקים ירגעו ומה יקרה לגוף שלי לאחר שאוריד את הפרדניזון ואתמול שאלתי אם הפרדניזון עושה חולשה ברגליים ושאלה הכי חשובה אם אני ילך טוב יותר מהיום ואתפקד טוב כמו שהייתי ולגבי הדכאון שלי הייתי אצל פסיכולוג הוא דכה אותי יותר משעזר וכדורים אני לא רוצה לקחת מספיק מה שיש ואיך אהיה עוד 30 שנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאבלין

הוספת תגובה

• לפופה

ד''ר יעקב אבלין
    06/11/2008

פופה שלום
    כאמור, אם הטיפול התרופתי, בפלקווניל, מטוטרקסאט או תרופה אחרת, יצליח להשתלט על הדלקת אזי ניתן יהיה להפסיק את הטיפול בפרדניזון וגם לתפקד בצורה נורמאלית. פרדניזון עלול לעיתים לגרופם לחולשת שרירים ותופעה זו יכולה להשתפר לאחר הפסקת הטיפול. עם זאת כדאי שהרופא המטפל בך יתן את דעתו לתלונה הספציפית הזו של חולשת שרירים.
    לגבי העתיד, כפי שציינתי, בעזרת הטיפול התרופתי ניתן בדרך כלל למנוע או לפחות לצמצם מאד את הפגיעה ארוכת הטווח במפרקים ובהחלט ניתן לקוות שגם בעוד שנים רבות תמשיכי לתפקד בצורה נורמאלית. צריך לציין שהתרופות שקיימות היום לא היו בשימוש לפני 30 שנה כך שהצפי של חולים המאובחנים היום טוב בהרבה משהיה בעבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו