סימפטומים שונים. ייתכן אוטואימיוני?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימפטומים שונים. ייתכן אוטואימיוני?
    נוני
    05/11/2008

אני בת 29 וסובלת מסמפטומים שונים ולאחרונה הועלתה בפני האפשרות שאולי יש קשר בינהם/ בין חלקם. אני סובלת מכאבי מפרקים עזים במפרקים רבים (בירכיים, מפרקי הירך, כתפיים, מרפקים וכף היד). לעיתים הכאב בכמה מפרקים ביחד ולפעמים בנפרד. פעמים רבות מלווה ב"פיקים" כואבים. לפעמים הכאב אורך מס' ימים/ שבועות ברצף (עם / בלי כאב בשרירים מסביב) ולפעמים עובר תוך זמן קצר. פרט לכך אני סובלת מהתקפים קשים של לחץ וכאבים בחזה, בממוצע אחת לשבועיים (לפעמים מקרין ללסת או לחניכיים, תמיד אחרי ארוחה). דברים נוספים הם דם סמיך (לפי בדיקות דם), הפרעות ראיה בעייפות, ולעיתים סחרחורות. מה יכול להיות הגורם לבעיות המפרקים, והאם ייתכן קשר בין הסימפטומים? מודה מראש על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לנוני

ד''ר יעקב אבלין
    06/11/2008

נוני שלום,
    התלונה של כאב במפרקים רבים כפי שאת מתארת עלולה להיות בטוי של מחלת מפרקים דלקתית - אך כאבים בחזה עם הקרנה ללסת אינם בטוי אופייני של מחלה כזו. תלונות כאלו מחייבות בירור כדי לשלול מחלות אחרות ודחופות יותר כמו מחלת לב כלילית (אומנם לא ציינת את גילך ואם את סובלת מגורמי סיכון כמו עישון, יתר לחץ דם או סוכרת). דם סמיך אינו ממצא מוגדר בבדיקות מעבדה. יתכן שמדובר על הפרעות קרישה או נטייה לקרישיות יתר, דבר שלפעמים אכן יכול ללות מחלות מפרקים מסויינות. בקיצור, הדבר הראשון הוא לדווח לרופא על הכאבים בחזה ולשלול מחלת לב או סיבות אחרות לכאב בחזה. לאחר מכן (או במקביל) ניתן לפנות לראומטולוג ולבצע בירור של האפשרות של מחלת מפרקים ולראות אם יש קשר בין כאבי המפרקים לבין חלק מהתלונות האחרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו