מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצותלבנת09/11/2008
היי שמי לבנת. רציתי להתייעץ אם אפשר עם אנשי הפורום על משהו. אני בת 20 ולפני כ-5 חודשים עשיתי תאונה, מישהי התנגשה בי בצומת והעיפה אותי עם האוטו שלי. מיד אחרי התאונה הרגשתי כאבים בברך השמאלית, ממש כאבים תמידיים שבלתי נפסקים. וכשפניתי לאורטופד הוא שלח אותי לעשות צילומים. לאחר שבצילומים הוא לא ראה משהו מעניין הוא שלח אותי גם לעשות מיפוי עצמות ועוד כל מיני בדיקות ובשום בדיקה לא ראו זכר למשהו. בינתיים ככל שעובר הזמן אחרי התאונה התחילה לכאוב לי גם מאוד הברך השניה והגב, ממש כאבים משתקים שמעירים משינה בלילה. וכל פעם חזרתי לאורטופד וכל פעם הוא שלח אותי לעשות בדיקות שלא הראו כלום. לפני כמה שבועות גם התחילו להתפס לי השרירים בכתפיים ובצוואר ולכאוב ממש חזק. ושוב חזרתי לאורטופד מיואשת כבר כי הרגשתי שהוא כבר לא מאמין לי! ואז הוא שלח אותי לאורמטולוג ואמר לי שכנראה זה פיברומילאגיה. כבר שבוע אח"כ הגעתי לאורמטולג שבדק אותי בצורה קצת מזלזלת הייתי אומרת, והוא אמר שזה כאבים אופיניים לתאונה. כשבאתי הביתה התעיינתי לדעת מזה באמת פיברומילאגיה ונדהמתי לגלות שכמעט כל התסמינים של המחלה הזאת מתאימים לי בדיוק! אפילו דברים שקרו לי כמו הפרעות בשינה, והרבה שתן, ודיכאון ופתאום קשה לי להתרכז בלעשות דברים פשוטים אפילו כמו לפתור תשחץ, וכשכל הגוף כואב בבוקר (כמו שקרה לי היום שסבלתי מכאבים עד הצהריים) ולא נעים לומר אבל גם בעיות במעיים. כאילו, פתאום פעולות פשוטות כמו לעמוד במטבח ולבשל קשה לי כי אני ממש מרגישה כמו אישה בת 70 שכל הגוף כואב לה. חשוב לי לציין שלפני כן הייתי טיפוס מאוד ספורטיבי והייתי מתאמנת. עכשיו, לפי מה שהבנתי צריך להיות 11 נקודות כאב לפחות, אני זוכרת שהיו לי כמה אבל לא ספרתי כמה בדיוק. ולפי מה שהבנתי שיש מקרים שניתן לאבחן גם אם יש פחות מ-11. השאלה שלי האם יכול להיות שיש לי את המחלה למרות שאין לי 11 נקודות? כי לפי מה שקראתי על המחלה זה ממש התאים לי, כל הדברים האלה קרו לי אחרי התאונה ולא הבנתי מה הסיבות לכך, בחיים לא הייתי מקשרת את זה לזה. האם כדאי לי אולי ללכת לאבחנה נוספת? אני כבר לא יודעת מה לעשות אני משתגעת מרוב כאבים וזה מגביל אותי מאוד! אנא תשובתכם ועזרתכם בנושא. לבנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללבנת
ד''ר יעקב אבלין09/11/2008לבנת שלום
הסיפור שאת מתארת בהחלט יכול להתאים לפיברומיאלגיה. למעשה מדובר בסיפור מאד אופייני לתסמונת זו.
לגבי נקודות הרגישות: צריך להבין שמדובר בקריטריון שנקבע על ידי איגוד הראומטולוגים האמריקאי ונועד לצרכי קלסיפיקציה, לא לאבחון קליני. כלומר: בבואנו "לגייס" חולה למחקר בנושא הפיברומיאלגיה - חובה לוודא שהחולה עומד בקריטריון של לפחות 11 מתוך 18 נקודות רגישות ללחיצה. (לא מדובר בנקודות שכואבות מעצמן אלא בנקודות רגישות כאשר הבודק לוחץ עליהן). אולם, חשוב להבין שקריטריונים אלו כלל לא נועדו לאבחון של חולים אלא לצרכי מחקר. יתר על כן, אין שום דבר קדוש במספר 11. בהחלט יתכן שחולה מסויים יסבול מרוב הסימפטומים של פיברומיאלגיה ולא יעמוד בקריטריון של 11 נקודות לחיצה. המשמעות היחידה היא שלא ניתן לגייס חולה כזה למחקר - בהחלט אפשר לטפל בו כחולה פיברומיאלגיה. לאור זאת אכן מומלץ להתייעץ שוב עם ראומטולוג לגבי האבחנה של פיברומיאלגיה ולהגיע לטיפול המתאים, כאשר עוד לפני כן אפשר להתחיל עם פעילות גופנית סדירה והדרגתית בעלת אופי אירובי כמו הליכה, שחייה, ריקוד וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו
לבנת09/11/2008עזרת לי מאוד מאוד! כי באמת התפלאתי איך בפעם הראשונה לא אבחנו אותי! חס וחלילה לא שאני מחפשת לעצמי מחלות אבל באמת שיש רגעים שאני ממש ממש סובלת! אז אני אקשיב לעצתך ואחזור לאבחנה נוספת. אני יכולה לבוא להבדק אצלך? או שאני יכולה לקבוע תור כרגיל? או הפניה מאורתופד? תודה רבה רבה ויום טוב! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)