תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות
    חוה
    14/11/2008

שלום רב, אני סובלת משחיקת סחוסים מכאבים מפושטים בגוף בעיקר בעונות המעבר כ"כ חמישה חודשים אני סובלת מקשיון בעת סגירת כפות ידיים בעת התעוררות בלילה או בבוקר לעיתים כפות ידי אדומות ובסגירתן אני חשה כאין דופק המעיד כפי הנראה על דלקת ה-crp וה-esr מעט מעל הנורמה. רופא ראומוטולוג אמר כי יתכן וזו התחלה של מחלה ראומוטולוגית אך קשה לו לקבוע בודאות לעומת זאת אורטופד טען כי גם רמה חורגת מעט מעל הנורמה של crp מעידה על פי התסמינים על בעיה ראומטולוגית שאלותי? 1.האם תסמינם אלו מעידים על בעיה ראומטולוגית 2.האם השימוש במטוטרקסאט למשך מספר חודשים בלבד עלול לגרום לנזק בריאותי? והאם מטוטרקסאט יכול לפתור את בעית קשיון הבוקר בידיים? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• לחוה

ד''ר יעקב אבלין
    14/11/2008

חוה שלום,
    עלייה קלה בערכי ה - CRP ושקיעת הדם אינה מעידה בהכרח על קיומה של דלקת מפרקים. יש סיבות רבות לעלייה כזו. שקיעת הדם עולה בהדרגה עם הגיל וה - CRP עולה עם עודף משקל בין היתר. הטיפול במטוטרקסאט עלול להיות מלווה בתופעות לוואי משמעותיות ולכן אינו מומלץ אלא לאחר שמשתכנעים שאכן מדובר (לפחות בסבירות גבוהה) במחלת מפרקים דלקתית. אז אכן ניתן לצפות שהטיפול יסייע מבחינת נוקשות הבוקר, ככל שרמת הדלקת תפחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו