שלום רב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב
    דנה
    14/11/2008

אני חולת לופוס מטופלת בפלווקניל 400 מ"ג ליום , ברקע תת פעילות בלוטת התריס נוטלת אלקטורקסין 100 מק"ג ליום. בנוסף ללופוס אני סובלת מארטיטיס ופיברומלאגיה. עקב השמנת יתר אני רוצה להתחיל ליטול רדוקטיל שימנע את התקפי הזלילה שלי , האם ישנה "התנגשות" בין התרופות שציינו הנ"ל. האם הרדוקטיל יכול לעקב את הירדמות המחלה? תודה על התשובה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• דנב שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    15/11/2008

אין התוויות נגד להשתמש בתרופת רדוקטיל להורדת משקל בחולי זאבת (לופוס). יחד עם זה יכולות להיות תופעות לוואי מהתרופה שדומות לתופעות של לופוס כגון כאבים במיפרקים, כאבי ראש מסוג מיגרנות, כאבי גוף מפושטים, יובש בפה (שיכול להזכיר את תסמונת סיוגרן המופיעה בחולי זאבת).
    ברור שעודף משקל אינו בריא וידוע שלחולי זאבת לאחר 5 שנים של מחלה קיים סיכון מוגבר יותר מהאוכלוסיה הבריאה לפתח מחלת לב עקב טרשת עורקים מואצת.
    פעילות גופנית ודיאטה מבוקרת כמו אצל שומרי משקל - דרכים יותר טובות לנסות לרדת במשקל.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך

דנה
    15/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו