פיברומיאלגיה וחרדות שונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה וחרדות שונות
    אורייה
    16/11/2008

שלום ד"ר אבלין, לאחרונה קיבלתי הצעה שנשמעת לי מעניינת במיוחד. לטפל בחרדות עלמנת להקל ולהמעיט בכאבי הפיברומילגיה. שמעתי שבתל השומר ישנה מרפאה פרטית המטפלת בשיטות חדישות בסוגים שונים של חרדות. מפחד קהל,, ועד פחדמעליות , טיסות וכד'. מה דעתך על כך? . והאם הראומוטולוגית שלי יכולה להמליץ על הטיפול והאם ניתן לקבל החזר דרך קופ"ח משלים? הפסיכיאטר המליץ על הצורך בטיפול פסיכולוגי. כיצד ניתן לקבל את הטיפול במרפאה בהרצליה? טיפול שווה 600 ש"ח * 8-12 טיפולים. תודה ויום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאורייה

ד''ר יעקב אבלין
    18/11/2008

אורייה שלום
    חולים רבים הסובלים מפיברומיאלגיה עלולים לסבול גם מתופעות נפשיות שונות כמו חרדה או דכאון. לא ברור אם תופעות אלה גורמות לכאבים, נגרמות על ידי הכאבים, או ששתי התופעות קשורות זו לזו אך אינן גורמות זו לזו. כחלק מהטיפול בפיברומיאלגיה מומלץ להעזר בטכניקות של טיפול נפשי והטכניקה המקובלת ביותר היא CBT - טיפול קוגנטיבי - התנהגותי שמטרתו לפתח צורות חשיבה חיוביות, לשפר דפוסי התנהגות וכו. אין לי פרטים לגבי הטיפול בתל השומר ולגבי אופן המימון שלו. אם הוא עובד בשיטות כאלו יתכן שיש בו טעם - כדאי לברר שמי שמטפל שם מכיר את נושא הפיברומיאלגיה ובעל נסיון בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו