מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים ברגלהילה19/11/2008
יש לי לופוס ואני לוקחת מטותרקסאט 6 כדורים פעם בשבוע. בנוסף אני לוקחת מדי יום גם פרדניזון 15 מ"ג. השאלה שלי היא - התחילה לי דלקת פרקים לפני כחצי שנה (לופוס) והיו לי כאבים חזקים. כשהתחלתי עם הפרדניזון (20 מ"ג, עד לפני 3 ימים) הכאבים עברו. לפני כשבוע התחילו לי שוב כאבים ברגל בברך ובפרק שמעל הירך. האם ההשפעה של הפרדניזון עברה? ולמה המטותרקסאט לא משפיע על הדלקת? הבנתי שזה אמור להפחית את הדלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד23/11/2008הטיפולים מקובלים בדלקת מיפרקים כתוצאה מזאבת הם:
1. פלקווניל
2. מתוטרקסאט
3. פרדניזון
כמובן שבדרך כלל לחולה לופוס יש ממצא נוסף פרט לדלקת מיפרקים ואז מתאימים את הטיפול בהתאם.
להתיחס לדלקת מיפרקים- תלוי מהו מספר המיפרקים שכואבים (ונפוחים). במידה ולאחר בדיקה ע"י ראומטולוג נמצא עדות לדלקת חדה- ניתן או להוסיף פלקווניל, לעלות מינון של מתוטרקסאט, או לעלות את המינון של פרדניזון.
רצוי שכל חולה הסובל מזאבת יהיה מטופל בפלקווניל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)