כאבים בפרקי הידיים-שאלה והכוונה אם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בפרקי הידיים-שאלה והכוונה אם
    טל
    19/11/2008

אפשר.. שלום רב, אני בת 27 אחרי הריון שני (התינוקת בת 7 חודשים). מזה כחודשיים שממש ביום אחד התעוררו לי כאבים בשני פרקי הידיים. ע"פ בדיקות דם נאמר לי שהן מצויינות וגם תפקוד בלוטת התריס והמשקע יצאו טובים. הופניתי לאורטופד ששלח אותי לרנטגן ו-US טרם חזרתי אליו עם תוצאות אך כבר בבדיקה הוא אמר שזה נראה לו משהו ראומטי במיוחד בגלל שזה התעורר באופן סימטרי בשתי הידיים.. אשמח לדעת אם יש לך השערה במה מדובר ולאן עליי לפנות וכיצד לפעול לבינתיים כי הכאבים פשוט מפריעים לחיי השיגרה שלי (אני לא מצליחה לפעמים אפילו לחתל את התינוקת..) אשמח לתגובה ותודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לטל

ד''ר יעקב אבלין
    22/11/2008

טל שלום
    כאבים סימטריים במפרקים אכן עלולים להיות בטוי של דלקת מפרקים - אבל לא בהכרח. אם בדיקות המעבדה אכן תקינות לגמרי צריך לחשוב גם על סיבות אחרות. למשל, עצם המאמצים שכרוכים בטיפול בתינוק (להרים, להוריד, לחתל וכו' וכו') עלולים לעיתים לגרום לכאבים כתוצאה משימוש יתר בשרירים וגידים מסויימים בידיים. בנוסף בזמן ההריון יכולה להתפתח תסמונת המנהרה הקרפאלית - בה יש לחץ על העצבים המגיעים לכפות הידיים ועקב כך כאבים ונימול. (בד"כ זה משתפר לאחר הלידה). כמובן כדאי להבדק על ידי ראומטולוג כדי לשקול את האפשרות השונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו