דלקת מפרקים-דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת מפרקים-דחוף
    bat hen
    21/11/2008

שלום לפני כ-4 חודשים הופיעה בגופי הפצעים האדומים והכאובים בברכיים ולאחר מכן כאבי מפרקים בגוף ובעיקר ברגל עשיתי את הבדיקות הנדרשות נמצא כי בעבר היה לי את החיידק סטרפטוקוקוס בגרון והוא לא חוסן כמו שצריך הדלקת אכן הופיע בגופי ברמה של 1.8 לקחתי אנטיביוטיקה במשך חודש ועשיתי בדיקה דם חוזרת הדלקת יצא ברמה של 1.3 מה זה אומר?? ולפני שבוע שוב היו לי כאבי מפרקים חזקים יותר עשיתי את הבדיקות שוב על מנת לקבל את הטיפול הנדרש... אבל במקביל קיבלתי תשובה של בדיקת שאיפה לחיידק בקיבה ואכן נמצא כי יש לי את החיידק אוראה,שלחו אותי לעשות את הבדיקה כאשר לא ידעו האם יש דלקת מפרקים או ממה היא נגרמה האם יש קשר בין החיידק ברמה של 33.35 לדלקת?? או שהוא אכן מהסטרפטוקוקוס? והרופא המליץ לי לערוך בדיקת FMF האם יש צורך בבדיקת מיפוי עצמות גילי הוא 22 אשמח לתשובה היות ומצבי לא ברור ואף מלחיץץץ בברכה חן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים-דחוף

הוספת תגובה

• תשובה לחן

ד''ר יעקב אבלין
    22/11/2008

חן שלום
    איני חושב שניתן לאבחן את בעייתך בבירור על סמך הנתונים האלה אבל אפשר להבהיר כמה נקודות. הפצעים הכאובים בברכיים (ובשוקיים?) עשויים להתאים לתופעה עורית שנקראת אריתמה נודוזום - אשר מופיעה כחלק ממחלות שונות. לעיתים זה קורה בגלל זיהום על ידי סטרפטוקוקוס, לפעמים זו תגובה לאנטיביוטיקה ולפעמים זה קשור למחלות אחרות באברי גוף שונים כמו מערכת העיכול או הריאות. כמובן צריך שרופא יזהה את נקודות האלו בזמן הופעתן ויקבע שאכן מדובר באריתמה נודוזום. התופעה עצמה אינה מסוכנת (אלא מכאיבה) והטיפול תלוי גם במחלה היסודית.
    לא נראה שיש קשר לחיידק בקיבה אשר חשיבותו בעיקר בכך שהוא עלול לגרום למחלת כיב.
    בדיקת FMF היא אפשרות בעיקר אם קיים סיפור של FMF במשפחה וכן אם יש היסטוריה של התקפי כאבי בטן, חום בלתי מוסבר וכו'. FMF יכולה לגרום לפריחות מכאיבות בגפיים התחתונות. המחלה יותר נפוצה עדות שונות (צפון אפריקה, עירק וכו') אך קיימת גם אצל אשכנזים.
    מפוי עצמות היא בדיקה בלתי ספציפית אשר מגלה דלקות (ומחלות אחרות) בכל מקום בשלד. בד"כ זו אינה בדיקה מאד יעילה לאבחון של כאבי מפרקים וכדאי לפני כן לבצע בירור ראומטולוגי מסודר של כאבי המפרקים, כולל ביצוע בדיקות מעבדה מתאימות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו