דלקות בחלל הפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות בחלל הפה
    יעל פ
    22/11/2008

אני מאובחנת 3 שנים כחולה במיאסטניה גראביס עם ערכים גבוהים של ANA SSA חיוביDNA 238 C3 C4 CRPתקין ENA גבולי יש לי גם פריקארדיטיס עד כה נחשבתי כלופוס מעבדתי. הלילה כאבים ונפיחות בכיך העליון אני מקבלת פלקוניל IVIG ואימורן מחכה לתור למרפאת לופוס האם ישנה דרך להקל על הכאבים בחלל הפה? מה זה אומר לגבי הלופוס אצלי? תודה יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקות בחלל הפה

הוספת תגובה

• יעל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    23/11/2008

קיימות מספר סיבות לכיבים בפה- מחלת זאבת, סטומטיטיס, ליכן פלנוס, זיהום בנגיף ההרפס, או כתוצאה מטיפול תרופתי כגון מתוטרקסאט. כיבים בפה מזאבת נמצאים בחיך הקשה ואינם כואבים.
    נוכחות של פריקרדיטיס, כיבים בפה, ANA חיובי ו-נוגדנים ל-DNA חיוביים מתאים לאבחנה של זאבת. ידוע שחולים יכולים לסבול ממספר מחלות אוטואימוניות בו-זמנית כגון מיאסתניה גרביס וזאבת. חלק מהחולים עם מיסטניה גרביס סובלים מתימומה.
    לפני טיפול צריך לאבחן באיזה כיב מדובר ובאיזו מחלות.
    רצוי לפנות לראומטולוג בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחך העליון

יעל פ
    23/11/2008

האם יתכן שזאת תופעת לוואי של אימורן? התחלתי לפני שבוע תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס

יעל פ
    23/11/2008

עוד שאלה: האם זה אומר שהלופוס במצב פעיל והאם זה מצריך טיפול תרופתי נוסף? אני מקבלת IVIG פלקווליל 1 ליום ואימורן (שבוע ימים) אני מחכה לתור לראומטולוג. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו