מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלה ראומטית?אני24/11/2008
שלום, אמא שלי סובלת מספר שנים מתופעת ריינו שהתחזקה בשנה האחרונה (ובילדותה סבלה מ-Raumatic Fever). בדיקת ANA שלה חיובית. עשו לה בעבר בדיקה ללופוס שיצאה שלילית. לאחרונה היא סבלה מתופעה עורית שאובחנה כאריתמה נודוזום. כדורים נוגדי דלקת מסוג איבופרופן לא עזרו ובסוף נתנו לה סטרואידים לשבוע. כרגע הרגל שלה די נקייה מאותן תופעות, רק חלק מהאזורים הקשים עדיין קיימים (אם כי הם מתרככים ומתפוררים בהדרגה). מהאריתמה היא סבלה כמעט חודשיים במהלכם גם סבלה מדי פעם מחום עולה ויורד (ובפעמים שעלה זה הגיע ל-39 מעלות). כן סבלה אמי מבעיות קיבה או מערכת העיכול (הקיאה פעם אחת וגם כיום יש לה מדי פעם צרבת וקיבה רגישה). בשקיעת דם שעברה לאחרונה עדיין יש תוצאה גבוהה (90) וכך גם CRP (כמעט 3). יש גם המוגלובין נמוך מהנורמה וגם ברזל. כל שאר הבדיקות שעשו לה (תפקודי כבד, צילום ריאות, רמת סוכר, ספירת דם, EBV...) היו בסדר. לא בוצעה בדיקת שתן. הרופא אמר שמכיוון שהיה לה חום לא מזמן, עליה לעשות את שקיעת הדם שוב בעוד שבוע וגם ללכת לבדיקת גסטרו. הסיבה שאני פונה לפורום הזה אינה חלילה שאיני בוטחת ברופא אלא שאני מפחדת מכך שרבים מהתסמינים שהיו לה הם גם תסמינים של סקלרודרמה. האם נראה לך שצריך לבדוק גם בכיוון הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו ששכחתי להוסיף
אני25/11/2008אמי אובחנה לפני מספר שנים גם כסובלת מפיברומיאלגיה. בנוסף, המוצא המשפחתי הוא אשכנזי (ככל שזה רלוונטי לאבחון מחלות על רקע גנטי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"אני"
ד''ר יעקב אבלין25/11/2008פיברומיאלגיה עלולה "להתלבש" על מגוון רחב של מחלות ראומטולוגיות, דלקתיות ואחרות כך שעובדה זו לכשעצמה אינה מקדמת הרבה את האבחנה. לגבי המוצא, די נדיר שמחלה גנטית תבוא לידי בטוי לראשונה בגיל מבוגר אבל בכל מקרה צריך לעשות הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"אני"
ד''ר יעקב אבלין25/11/2008התופעות מהן סובלת אימך מחייבות בירור. אני מסכים עם הרופא לגבי הצורך לבצע בירור גסטרו עקב השילוב של חוסר ברזל, האמוגלובין נמוך ותלונות של מערכת העיכול. יחד עם זאת האפשרות של מחלה ראומטית קיימת, לאור מה שאת מתארת. סקלרודרמה היא אפשרות אחת אבל קיימות גם מחלות אחרות בקטגוריה הזו שבאות בחשבון (ואשר עלולות לגרום לתופעת רינו למשל). אני חושב שבמקביל לביצוע הבירורים האחרים רצוי לבצע בדיקות דם מקיפות יותר לכיוון של מחלה ראומטולוגית, ולנסות לברר אם מלבד ה - ANA החיובי קיימים נוגדנים אחרים ויותר ספציפיים אשר עשויים לקדם את האבחנה. למשל כדאי לבצע בדיקות של אנטי DNA,
anti Scl-70, anti centromer anti Jo-1
וכן בדיקת CPK. כמובן רצוי שאת ההערכה הראומטולוגית יבצע ראומטולוג. בנוסף, אם קיימת עדיין פריחה ואם קיים ספק לגבי האבחנה העורית כדאי לשקול לבצע ביופסיה עורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אני25/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)