מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסוריאזיסהדס08/12/2008
שמי הדס בת 32 אני חולה פסוריאזיס כבר 5 שנים המצב שלי הוא שיש לי מעל לשנה כאבים ברגל שמאל,כתף שמאלית,וכף היד.רופאת המשפחה שלי הפנתה אותי לעשות בדיקת דם לראות אם יש דלקת פרקים בעקבות הפסוריאזיס.אתמול קיבלתי תשובה שיש לי שקיעת דם גבוהה מהרגיל 67 וחלבון גבוהה שמזה לא הבנתי כלום.האם אני צריכה לעבור כרימוטרפיה של כדורים כמו שנאמר לי? מה תופעות הטיפול הזה?האם זה יהיה נצחי ולא אוכל גם להיכנס להריון?האם הטיפולים הללו מאוד עוזרים?מסוכנים?אני בחורה בריאה סך הכל ומפחדת נורא מטיפול זה.אשמח מאוד שתענה לי על השאלות שנשאלו. מודאגת מאוד ועובדת על עצמי להיות רגועה כדי שלא יתפשטו לי עוד באזורים בגוף מהמחלה. המשך יום טוב.תודה מראש הדס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להדס
ד''ר יעקב אבלין08/12/2008הדס שלום,
קודם כל באמת כדאי לנסות להשאר רגועים. דלקת מפרקים פסוריאטית זה לא דבר נעים, אבל מצד שני זו מחלה שיש לה טיפולים יעילים שגם הולכים ומשתפרים במהירות בשנים האחרונות, ועם טיפול נכון כל הסיכויים הם שתוכלי לנהל אורח חיים נורמאלי בהחלט, כולל הריון.
בדיקות הדם מעידות על פעילות דלקתית. הן אינן ספציפיות לדלקת מפרקים פסוריאטית (ספחתית) כלומר לדלקת המפרקים המלווה את מחלת העור פסוריאזיס אצל חלק מהחולים. למעשה עלייה בשקיעת הדם יכולה להגרם על ידי כל סוג של דלקת. אין היום בדיקות דם ספציפיות לדלקת מפרקים ספחתית, אך כאשר מתפתחת דלקת כזו אצל חולה פסוריאזיס התמונה די ברורה.
רצווי מאד שתבדקי על ידי ראומטולוג אשר יבדוק את המפרקים כדי לקבוע אם הם אכן מודלקים ואם כן - האם זה אכן מתאים לדקת המפרקים של פסוריאזיס מבחינת המפרקים המעורבים (לרוב מעורבות לא - סימטרית, כלומר יותר בצד אחד מאשר בצד הנגדי, ועם מעורבות של מפרקים קטנים באצבעות).
מבחינת הטיפול, נעשה שימוש בתרופות אנטי דלקתיות בעלות טווח פעולה ארוך אשר מדכאות את הדלקת, מונעות את הכאב והנפיחות והחשוב ביותר - מונעות היווצרות עיוותים במפרקים. אחת התרופות היעילות היא המטוטרקסאט, שהיא במקורה היא תרופה כמוטרפית, אלא שבטיפול בדלקות מפרקים נעשה שימוש במינונים הרבה יותר קטנים של התרופה עם תופעות לוואי הרבה יותר קלות. אכן, אין להכנס להריון תחת טיפול זה, וכאשר הריון עומד על הפרק יש לעבור לתרופה אחרת. כיום ישנן מספר תרופות ביולוגיות יעילות מאד לטיפול במחלה זו ובעזרתן ניתן גם לעבור בהצלחה הריון - כמובן תחת מעקב מתאים. בשורה התחתונה אני רוצה להדגיש שעם מעקב מסודר וטיפול נכון ניתן בהחלט להשלט על דלקת המפרקים הפסוריאטית. אמנם אין לנו עדיין תרופות שמרפאות מחלה זו וגורמות לה להעלם, אבל ניתן למנוע את הסבל ואת הסיבוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)