ankylosing spondylitis

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ankylosing spondylitis
    אליזבט
    08/12/2008

שלום, בשנת 92 אובחנתי כסובלת מ-ankylosing spondylitis (בדיקת דם ל-HLA B27 חיובית, וכאבים חזקים בגב התחתון, קושי לישון בשכיבה לילה שלם וכו...). מעט זמן אחרי התגלה אצלי אוסטיאופורוזיס מאוד חמורה (למרות שהייתי רק בת 30, כיום אני בת 45). האוסטיאופורוזיס הדאיג יותר את הרופאים המטפלים ולא ממש טופלתי עבור ankylosing spondylitis (ברור לי שאין טיפול מרפא אלה רק טיפול המקל על הכאבים). בשנים האחרונות, אני לא בטיפול אצל אף רופא והכאבים החמירו. הייתי רוצה לקבל שמות של רופאים בצפון אשר מתמצאים ב- ankylosing spondylitis? (אני שייכת לקופת חולים מכבי). תודה מראש, אליזבט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ankylosing spondylitis

הוספת תגובה

• לאליזבט

ד''ר יעקב אבלין
    08/12/2008

אליזבט שלום,
    כל ראומטולוג מומחה מתמצא בטיפול ב- ankylosing spondylitis בין אם זה במסגרת הקופה או בבית חולים. את צריכה לפנות לטיפול אצל ראומטולוג באיזור מגורייך. יש לציין שהטיפול במחלה זו לא נועד רק להקל על הכאב אלא גם להפחתה או מניעה של הנזק הגרמי הכרוני ומניעת הפגיעה בתפקוד - וכיום ישנן תרופות יעילות מאד בהשוואה למצב שהיה קיים בשנת 1992.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו