סקלרודרמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקלרודרמה
    הילה
    11/12/2008

אני בת 35 ויש לי מחלת פרקים הנקראת סקלרודרמה. אני מטופלת בפרדניזון (15 מ"ג), מטוטרקסאט (6 כדורים פעם בשבוע). האם המטוטרקסאט אמורים להפחית את המחלה? המחלה הזו קצת מפחידה אותי. עד המחלה הייתי בריאה לחלוטין. כיצד אתה יכול להרגיע אותי (אם בכלל)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקלרודרמה

הוספת תגובה

• להילה

ד''ר יעקב אבלין
    11/12/2008

הילה שלום
    סקלרודרמה היא מחלה אוטואימונית הפוגעת במערכות שונות ובין היתר תוקפת לעיתים את המפרקים. הטיפול בפרדניזון ומטוטרקסאט יכול לעזור מבחינת הפגיעה במפרקים, בדומה למצב במחלות מפרקים אחרות, אך הוא פחות יעיל מבחינת המערכות האחרות העלולות להפגע בסקלרודרמה כמו למשל העור. סקלרודרמה היא מחלה אשר חומרתה משתנה מאדם לאדם. יש מקרים קלים יחסית אך יש גם מקרים קשים והמחלה דורשת מעקב מסודר על ידי ראומטולוג ועירונות גבוהה לאפשרות של הופעת סיבוכים. חלק מהסיבוכים ניתנים כיום למניעה וטיפול (כמו למשל הנטייה לעלייה קשה בלחץ הדם שקיימת אצל חלק מהחולים. אני חושב שהדבר הטוב ביותר הוא למצוא ראומטולוג מנוסה אשר יש לך שפה משותפת איתו ולקבל ממנו הסבר מפורט על אופייה של המחלה במקרה הספציפי שלך (ולא להגרר אחרי תיאורים מפחידים באינטרנט אשר אינם בהכרח קשורים למקרה שלך) ולשמור איתו על קשר רציף ומעקב טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו