איזה סוג של דלקת פרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה סוג של דלקת פרקים
    נטלי
    16/12/2008

שלום רב, לפני כמה שנים התנפחה לי ברך ימין (נפיחות רצינית עם חום מקומי) עם שקיעת דם 114 ו CRP גבוה. עשו לי ברור מקיף שלא העלה כלום ובסוף החליטו על ארתרוסקופיה. הניתוח לא העלה כלום אבל הוא פתר לי את הבעיה של הדלקת. היום לאחר 12 שנה של שקט וללא בעיות ולאחר הלידה השניה התחילה להתנפח ברך שמאל. כעבור חודש התנפחה קרסול ימין כאשר הנפיחות לא התחילה בקרסול אלא בכף הרגל ורק אחר כך התיישבה על הקרסול. לפני שבוע החלו שוב כאבים הפעם בכף רגל שמאל מתחת לכף הרגל שעברו למעלה של כף הרגל והיום יש שטח אדום נפוח וכואב מאוד. אני מתארת לעצמי שהנפיחות תעבור בקרוב לקרסול. הכאבים הם בלתי נסבלים אני על קביים כבר 4 חודשים, לוקחת פלקווניל והמתוטרקסט שעדיין לא מראים סימני שיפור, וארתופן ואטופן לסירוגין 3 פעמים ביום. שקיעת דם 85, CRP 7.8 ANA שלילי, RF שלילי, אני מחכה לתשובות של FMF ו CCP . אפטות בפה לעיתים קרובות. אני מבינה שרוב הסיכויים שזה דלקת פרקים אבל מאיזה סוג? ממה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איזה סוג של דלקת פרקים

הוספת תגובה

• לנטלי

ד''ר יעקב אבלין
    18/12/2008

נטלי שלום,
    ממה שאת מתארת די ברור שאת אכן סובלת מדלקת מפרקים פעילה שאינה מגיבה לטיפול הנוכחי. לגבי הסוג המדוייק של הדלקת קשה לקבוע על סמך הנתונים הללו. בין היתר ניתן לחשוב על דלקת המפרקים המלווה פסוריאזיס (אם יש לך איזשהם ממצאים בעור המתאימים לפסוריאיזיס או אפילו אם יש פסוריאזיס במשפחה), על דלקת המפרקים המלווה מחלת מעי דלקתית (אם יש לך תלונות מצד מערכת העיכול כמו כאבי בטן או שלשול) על מחלת בכצט (המלווה באפטות חוזרות בפה) או אפילו על דלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis) אשר במקרה הזה התפתחה ללא הנוגדן האופייני - RF (מה שקורה בערך ב - 15% מהמקרים). את כל האופציות הללו (ואחרות) צריך לשקול יחד עם הראומטולוג שלך, וכמו כן צריך לשקול שינוי בטיפול התרופתי. ראשית, ניתן לעלות במינון המטוטרקסאט עד 20-25 מ"ג לשבוע ואולי לעבור למטוטרקסאט בזריקות. אם זה לא מספיק אפשר לחשוב גם על מעבר לאחת התרופות החדשות יותר, כלומר לתרופה ביולוגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ....

נטלי
    19/12/2008

ד"ר אבלין שלום, אין לי או למישהו ממשפחתי שום בעיות בעור אין לי בעיות במערכת העיכול כלל פרט לאפטות, בכצט שללו לי באמצעות רופאת עיניים אז מה שנשאר אני מניחה זה דלקת פרקים שגרונית שרופאה אחת אמרה לי שהיא לא כל כך מתאימה כי אף פעם לא מופיעים לי הסימנים ב 2 מפרקים יחד (סימטרי). תשובות ל FMF ולCCP אני יקבל עוד חודש. בנוסף היום יש לי נפיחות בכף הרגל שלא קשורה לשום מפרק. היה לי אותו דבר בכף רגל השנייה רק שאחרי זמן מה זה התיישב על גיד אכילס וכיום 3 חודשים אחרי האודם והחום מקומי נעלם מכף הרגל ונשאר רק הכאב והנפיחות באיזור גיד אכילס. האם למרות שהכדורים הם ניסיוניים ולמרות שהם לא משפיעים כלל אתה ממליץ לעלות את המינון? לא כדאי אולי לנסות תרופות שלא קשורות לדלקות מפרקים כמו סטירואידים, אנטיביוטיקה (כמו מינוציקלין)? הייאוש שלי נובע בעיקר מזה שאני מקבלת תרופות ולא בטוחה באיזה סוג דלקת פרקים מדובר. אני רק מנסה תרופות ומרגישה כמו שפן ניסיונות. האם יש עוד בדיקות שאני יכולה לעשות כדי לבדוק באיזה סוג מדובר? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטלי

ד''ר יעקב אבלין
    20/12/2008

נטלי שלום,
    למרות שהתסכול שלך בהחלט מובן, צריך לציין שבמחלות ראומטולוגיות לא פעם האבחנה המדוייקת הולכת ומתבהרת עם הזמן ולעיתים חולף די הרבה זמן עד שברור איזה שם מתאים למחלה. יחד עם זאת צריך להתחיל ולטפל עוד לפני כן וזה מה שקורה במקרה שלך. אני ממליץ לנסות למצות את הטיפול במטוטרקסאט, כלומר לנסות להגיע למינון שפועל ביעילות, אלא אם מתפתחות תופעות לוואי. לא הייתי ממליץ על טיפול ממושך בסטרואידים (למרות שאפשר להעזר בתרופות אלו לטווח קצר) עקב תופעות הלוואי הרבות. מינוציקלין היא תרופה שבאה בחשבון במקרים שאינם מגיבים לטיפולים אחרים אבל בהחלט איננה תרופה של "קו ראשון". אינני חושב שאת צריכה לחשוב על עצמך כעל שפן נסיונות. אמנם קשה לצפות מראש איזה חולה יגיב לאיזו תרופה בצורה הטובה ביותר ולכן במקרים רבים צריך לנסות תרופות שונות אבל ברוב המקרים התהליך הזה מסתיים בטיפול יעיל המאפשר שליטה טובה בדלקת ואורח חיים נורמאלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו