עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    מיכל
    18/12/2008

שלום מזה כחצי שנה אני סובלת מחולשה מאוד גדולה שמשפיע באופן קיצוני על התפקוד שלי ועל איכות החיים שלי. במרץ האחרון אושפזתי בפנימית בתסמינים של חום לא גבוה 37.5-8 אחת אותה חולשה WBC 3200 אחת מבלוטות הלימפה מאוד כאבה והתנפחה. במשך שבועיים נערכו המון סוגי בדיקות כולל ביופסיה ולא הגיעו לשום דבר. לאחר שהחום פסק והיתה עלייה מסוימת בכדוריות הלבנות שוחחרתי ללא אבחנה.מאז יש לי באופן כמעט מתמיד דם בשתן (בדיקות של פעם בחודש) וליקוציטים- משתנה. העניין הוא שהדבר מלווה בכאבים נוראים באזור הבטן התחתונה. עברתי עשרות בדיקות שכולן יצאו שליליות(כולל רופא נשים, ואורלוג, ציסטוסקופיה). כרגע, יש לי התקף כאבים נוראי של כפעם בחודש- לו אין תרופת הרגעה מלבד אוקסיקוד וכאבים נסבלים ביומיום.מלבד זאת עייפות מאוד גדולה, לפעמים אני לא מצליחה לקום מהכסא, נשירת שיער מזה כשנה, כאבי גוף כללים לפעמים ספציפיים- ברכיים, ידיים, כתף. בבדיקות האחרונות שוב, הכל יצא בתחום הנורמה מלבד בדיקות אלו:POSPHORUS 4.7 ANTINUCLEAR AB POSITIVE 2.0 DNA ds AB 8 BILIRUBIN-U STRI 1.0 SPECIFIC GRAV-U STRI 1.0330 WBC 3.8 החריגה היא מאוד גבולית והשאלה אם זה אומר משהו, או שמא הבדיקות לא מוסיפות אינפורמציה חדשה. רופא המשפחה שלי אומר שנגלה מה יש לי אבל בייחוד לאחר הציסטוסקופיה אני מרגישה שהוא די חסר אונים. כל "כיווני חקירה" חדשים יתקבלו בברכה תודה מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• למיכל

ד''ר יעקב אבלין
    18/12/2008

מיכל שלום,
    הממצאים באמת אינם ספציפיים. במקרה שלך ניתן לחשוב על מגוון של מחלות פריודיות כלומר מחלות התקפיות. FMF היא דוגמא קלסית למחלה התקפית המלווה חום וכאבי בטן ובדרך כלל באה לידי ביטוי כבר בילדות (לא ציינת את גילך).
    כיוון שקיימת בדיקה חיובית מסוג ANA יש צורך בביצוע בדיקות ד נוספות אשר יראו אם קיימים סימנים נוספים לקיומה של מחלה אוטואימונית, כמו למשל בדיקת anti Sm, רמת משלים (C3,C4), anti Ro / anti La. הייתי ממליץ גם על בדיקתc-ANCA
    ו - p-ANCA. דבר נוסף שצריך לבדוק הוא אם קיימת עליית חום (כולל חום לא גבוה) על ידי ביצוע מדידות מסודרות מידי ערב. אם יש חום צריך לבצע בירור מלא של חום ממקור בלתי ידוע - בירור אותו כדאי לעיתים לבצע במסגרת של אשפוז.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו