מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאביםהוד צפורה20/12/2008
שלום ד"ר, אני סובלת מכאבים ברגלים שמופיעים לאחר כמה שעות שינה בלילה לאורך כל הרגל, בזמן שאני קמה ומתהלכת זה עובר, הכאבים בלתי ניסבלים שמעירים אותי מתוך שינה. בכללי האם זה שייך לתחום הרפואי שלך, באחת מתוכניות הבריאות בטלויזיה דובר על תופעה כזו והומלץ לפנות לראומטולוג כמו כן הומלצו התרופות - ארקוקסיה או מטרוטקסט. יש לציין שהובחנתי ע"י נאורולוג ונקבע שאני סובלת מרגלים עצבניות, אני מקבלת קלונקס וסרוקסט לתופעת הדיכאון שאני סובלת. השמח לקבל את תשובתך בנדון וכמו כן לאיזה רופא לפנות. תודה ציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציפי
ד''ר יעקב אבלין20/12/2008ציפי שלום,
ישנן סיבות שונות לכאבים ברגליים וצריך לדעת איזה סוג של כאב רלבנטי במקרה שלך כדי לקבוע איזה סוג של טיפול יכול להועיל. ארקוקסיה ומטוטרקסאט הן תרופות נוגדות דלקת - הראשונה בעלת טווח פעילות קצר ומהיר, השנייה בעלת טווח פעילות ארוך ואיטי. לכן תרופות אלו באות בחשבון אם יש עדות לכך שהכאב נגרם על ידי מחלה דלקתית כלומר אם קיימים מפרקים נפוחים ואדומים ו/או עלייה במדדי דלקת בבדיקות המעבדה. במקרים כאלו הטיפול הוא על ידי ראומטולוג.
סיבה נוספת לכאבים עלולה להיות בעייה עצבית כמו נוירופטיה - פגיעה בעצבים בגפיים התחתונות בעקבות סוכרת או מחלה אחרת. פגיעה כזו יכולה להיות מאובחנת ומתועדת בבדיקת EMG והטיפול הוא על ידי תרופות אחרות כמו למשל נוירנטין, ליריקה וסימבלטה. בעייה כזו מטופלת לרוב על ידי נוירולוג.
רגליים עצבניות ודיכאון עשויים להתקיים במקביל ולעיתים מלווים בפיברומיאלגיה - מצב בו קיימים גם כאבים בכל חלקי הגוף. מחלה זו מטופלת על ידי ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)