מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם ליריקה הוא הכדור היחידי לפיברלגמירי21/12/2008
כי יש לי תיאבון נורא ושמתי גם בפנים . הגדורים שאני מקבלת הם פריזמה 2 ביום 2 ךלמיקטל . ומטטרוקסטאט 15 מיליגרם נימאס לי מהתיאבון מוגבר . אבל יש לי גם תופעות תיאבון בלבול בדיבור בעיה בזיכרון מעכשיו לעכשיו . סחרחורות מעט חוסר שיוי מישקל .הולכת ליפול .אבל לבנתים הורדתי את הליריקה כי ראיתי שלאה התופעות שהיה רשום בליריקה .אז מיום שישי לא לוקחת ליריקה . אבל יש לי כאבים בצואר כאשר אני יושבת במחשב איזה רצון לישון ואיזה חולשה . וכל כמה זמן יש לי פיטריה גרוד בוגינה מה יהיה .אני צמאה למתוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
ד''ר יעקב אבלין22/12/2008מירי שלום
כמובן שליריקה אינה התרופה היחידה לפיברומיאלגיה. ישנן תרופות רבות היעילות לתסמונת זו לרבות אלטרולט, סימבלטה, איקסל ונוירנטין. אגב, מהתיאור שנתת לא ברור אם את סובלת רק מפיברומיאלגיה או ממחלה דלקתית כיוון שמטוטרקסאט היא תרופה לדלקות מפרקים ולא לפיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני סובלת גם מדלקת פרקים שגרונית וג
מירי22/12/2008וגם פיברלגיה האם קיים מצב כזה של כל התרופות סימבלטה הרופאת מישפחה אומרת שלא ניקח כי יש לי את המטטרוקסאט . אני כבר לא מבינה אז אמרו דלקת פרקים ב9 מקומות בגוף שיגרונית . עכשיו הכאבים בכל הגוף והרופאה בדקה פרופסורית .אז מה יהיה מה יקל עליי. גם אין לי מצב רוח גרוע אין לי חשק לעשות כלוםדיכאון . גם הקשיים של תיפקוד עייפות נורא והיום . ומקבלת פריזמה ולמיקטל . אני מתה לצאת לעיבוד אבל איך עם עיפות כזאת איך אפשר מגיע שעת צהריים חיבת שעתיים לישון . מה קורא לי איך אפשר ככה .יש לי מישפחה ילדים ומפונקים איך אפשר. אני מתיאשת לגמרה מהחיים איך אח שלי סבל מסרטן ובסוף מת .אין לי כוח סבל בכלל . היה חזק וגיבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי
ד''ר יעקב אבלין23/12/2008כאשר סובלים גם מדלקת מפרקים וגם מפיברומיאלגיה (וזה לא נדיר) צריך לטפל בשני המצבים. מטוטרקסאט היא תרופה יעילה לדלקות מפרקים אך אם אינה עוזרת ניתן להחליפה, או לשלבה עם תרופה אחרת. במקביל צריך לטפל בפיברומיאלגיה - וליריקה היא תרופה בהחלט יעילה לצורך זה - אך אם קיים גם דיכאון משמעותי עדיף לנסות תרופה שמשפיעה גם על כאב וגם על דיכאון כמו סימבלטה איקסל או אפקסור (ליריקה משפיעה רק על כאב ולא על מצב הרוח).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)