פרופ' בוסקילה בתכנית בריאות 10

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרופ' בוסקילה בתכנית בריאות 10
    אביבית
    22/12/2008

שלום ד"ר אבלין, בתכנית הסביר ד"ר בוסקילה שרק 10 אחוז באוכלוסיה סובליפ מתסמונת הכאב הכרוני ו20 אחוז מתוך העשרה סובלים מפיברומילגיה. ז"א שאחוז הנפגעים בתסמונת{מחלה} הוא מזערי. האם כולן כולם נפגעו מאותו הטריגר מסויים של אירוע חיצוני? וכולןם לא יודעות להסביר מה גרם לפרוץ המחלה? ולרופאים אין מושג ממה נגרמת המחלה ומעי. אין לך מושג עד כמה אני כועסת. יש הבדל בין להיות הדובר שאוחז בסכין לבין הדובר שנמצא מתחתיו. האין זאת? ועד מתי ימשכו מחקרים על חשבונם של תמימים ללא אמצעים? כשמתארים את הדמות האידיאלית המתאימה להיות חולה בתסמונת, ע"פ פרופ' רכס, היא תהיה גרושה, חיה בנגב, השכלה בינונית דלה ובמצוקה כלכלית. כמה שזה יהיר מתנשא ומקומם. אפקט המראה. את מי אני רואה כשאני מביט על עצמי במראה? תגיד, מה יהיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאביבית

ד''ר יעקב אבלין
    22/12/2008

אביבית שלום
    נשמע כאילו את מאד כועסת. אני רק יכול לציין שאכן מתבצעים מחקירם רבים על פיברומיאלגיה בארץ ובעולם ומחקרים אלה מקדמים את ההבנה שלנו בקשר למהות התסמונת ומעלים את הסכוי למציאת טיפולים יעילים יותר בעתיד. אני חושב שמחקרים אלו גרמו לנו להבין טוב יותר את התסמונת וחשוב להמשיך ולחקור. יש הרבה סטראוטיפים לגבי חולי הפיברומיאלגיה וחשוב להפריך אותן ולשפר את ההכרה של התסמונת על ידי הציבור ובכלל ועל ידי רופאים בפרט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו