מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרופ' בוסקילה בתכנית בריאות 10אביבית22/12/2008
שלום ד"ר אבלין, בתכנית הסביר ד"ר בוסקילה שרק 10 אחוז באוכלוסיה סובליפ מתסמונת הכאב הכרוני ו20 אחוז מתוך העשרה סובלים מפיברומילגיה. ז"א שאחוז הנפגעים בתסמונת{מחלה} הוא מזערי. האם כולן כולם נפגעו מאותו הטריגר מסויים של אירוע חיצוני? וכולןם לא יודעות להסביר מה גרם לפרוץ המחלה? ולרופאים אין מושג ממה נגרמת המחלה ומעי. אין לך מושג עד כמה אני כועסת. יש הבדל בין להיות הדובר שאוחז בסכין לבין הדובר שנמצא מתחתיו. האין זאת? ועד מתי ימשכו מחקרים על חשבונם של תמימים ללא אמצעים? כשמתארים את הדמות האידיאלית המתאימה להיות חולה בתסמונת, ע"פ פרופ' רכס, היא תהיה גרושה, חיה בנגב, השכלה בינונית דלה ובמצוקה כלכלית. כמה שזה יהיר מתנשא ומקומם. אפקט המראה. את מי אני רואה כשאני מביט על עצמי במראה? תגיד, מה יהיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביבית
ד''ר יעקב אבלין22/12/2008אביבית שלום
נשמע כאילו את מאד כועסת. אני רק יכול לציין שאכן מתבצעים מחקירם רבים על פיברומיאלגיה בארץ ובעולם ומחקרים אלה מקדמים את ההבנה שלנו בקשר למהות התסמונת ומעלים את הסכוי למציאת טיפולים יעילים יותר בעתיד. אני חושב שמחקרים אלו גרמו לנו להבין טוב יותר את התסמונת וחשוב להמשיך ולחקור. יש הרבה סטראוטיפים לגבי חולי הפיברומיאלגיה וחשוב להפריך אותן ולשפר את ההכרה של התסמונת על ידי הציבור ובכלל ועל ידי רופאים בפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)